Sterilisatie van de vrouw

Onder de vertrouwde begeleiding van een gynaecoloog is het mogelijk om de behandeling 'sterilisatie van de vrouw' te ondergaan in Ziekenhuis Gelderse Vallei.

De ingreep

Bij de sterilisatie van de vrouw worden de eileiders door een ingreep definitief afgesloten. Zo kunnen de zaadcellen de eicel uit de eierstok niet bereiken en bevruchten; een zwangerschap is dan in principe niet meer mogelijk.

Kiezen voor sterilisatie

Wanneer u besloten heeft tot een sterilisatie, wordt u door uw huisarts verwezen naar ons ziekenhuis. Wij sturen uw gegevens naar de Zorgadministratie. Zij nemen contact met u op en informeren u over de kosten van de sterilisatie (offerte). Ook laten zij u weten of u in aanmerking komt voor vergoeding van de kosten door uw zorgverzekeraar. U krijgt dan een offerte toegestuurd. Als u akkoord bent met de offerte dan wordt er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek met de gynaecoloog.

Het intakegesprek vindt plaats op de polikliniek gynaecologie van Ziekenhuis Gelderse Vallei. U besluit samen met de gynaecoloog of de ingreep wordt uitgevoerd. Hierbij is het van belang dat u zich ervan bewust bent dat de ingreep definitief is.