Thuismonitoring

Ziekenhuis Gelderse Vallei biedt patiënten de mogelijkheid voor thuismonitoring. Thuismonitoring is zorg op afstand: u doet thuis zelf metingen, houdt digitaal een dagboek bij of vult online vragenlijsten in. Daarbij informeren wij u over uw aandoening en hoe u hiermee om kunt gaan. Zo hoeft u hoeft minder vaak naar de polikliniek te komen of in het ziekenhuis opgenomen te worden of te blijven.

Bij thuismonitoring kunt u denken aan zelf thuis uw bloeddruk meten of een hartfilmpje maken, of als u zwanger bent zelf een hartfilmpje van uw  baby maken.

De metingen en uw ingevulde gegevens komen via een beveiligde app direct binnen in het ziekenhuis. Als uw ingevulde informatie of metingen afwijken ontvangt de betrokken ziekenhuismedewerker automatisch een bericht. Als het nodig is neemt deze contact met u op om dit met u te bespreken.

Zo krijgt u dezelfde onderzoeken of behandeling als in het ziekenhuis, maar dan in uw eigen vertrouwde omgeving. De applicatie waarmee wij thuismonitoring doen  is samen met patiënten ontwikkeld en zeer gebruiksvriendelijk. Uw zorgverlener bepaalt of u in aanmerking komt voor thuismonitoring. Daarbij is ons motto: 'Thuis als het kan, in het ziekenhuis als het moet.'