Maatregelen rondom corona

Op deze pagina leest u welke maatregelen wij nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Hierbij hebben we uw hulp nodig.

Wij vinden het heel belangrijk om veilige zorg te bieden. Daarom blijven onderstaande maatregelen bij ons gelden. Zo beschermen wij onze (kwetsbare) patiënten en onze medewerkers tegen een besmetting met het coronavirus. We bekijken stap voor stap wanneer we veilig en verantwoord versoepelingen kunnen doorvoeren.

Deze maatregelen gelden voor iedereen

In Nederland zijn sinds woensdag 23 maart de laatste coronamaatregelen vervallen. Ook in ons ziekenhuis hebben we onze maatregelen versoepeld. Dit betekent dat al het bezoek weer welkom is. Het bezoek mag ook mee-eten. Heb je een afspraak in het ziekenhuis? Dan is ook een begeleider welkom.

Enkele afdelingen hebben afwijkende bezoekregels. Check voor uw bezoek daarom altijd onze website: www.geldersevallei.nl/bezoeker

Omdat wij de wij in ons ziekenhuis te maken hebben met kwetsbare patiënten, gelden de volgende hoofdregels:

 1. Kom niet als patiënt of bezoeker naar het ziekenhuis als u corona hebt.

  Houd je aan de landelijke adviezen om te testen bij klachten en in isolatie te gaan bij een positieve uitslag. Is het toch noodzakelijk dat u naar het ziekenhuis komt? Neem dan eerst telefonisch contact op met het ziekenhuis en draag tijdens uw hele bezoek een mondneusmasker.

 2. Gun elkaar de ruimte.

  We laten de anderhalve meter los, maar respecteren elkaars persoonlijke ruimte.

 3. Dringend advies: draag een medisch mondneusmasker als u op bezoek komt. En als:

  - u luchtwegklachten heeft
  - u een huisgenoot hebt die besmet is met het coronavirus
  - u nauw contact hebt gehad met iemand die besmet is met het coronavirus

  De medisch mondneusmaskers liggen bij de ingang van het ziekenhuis. Voor bezoekers van de verpleegafdelingen liggen de medisch mondneusmaskers bij de ingang van de verpleegafdelingen. Bezoekers kunnen deze pakken, nadat zij hun handen hebben gedesinfecteerd met de beschikbare handalcohol.

 4. Wordt u opgenomen of geopereerd. Doe dan 72 uur voor uw opname deze Coronacheck

Als u het fijn vindt om een mondneusmasker te dragen, dan kunt u deze pakken in de centrale hal van het ziekenhuis.

U moet altijd een afspraak maken. Voor onderzoeken, behandelingen, radiologie en bloedprikken. Lees ook onze pagina Afspraak maken en wijzigen

Kom op tijd

Neem op de afgesproken tijd (maximaal 5 minuten eerder) plaats in de wachtkamer. Dit is belangrijk omdat het anders te druk wordt in de wachtkamers.

Het is belangrijk dat u niet onnodig lang in het ziekenhuis blijft.

Handen desinfecteren

We vragen u om u handen te desinfecteren. Bij binnenkomst en het verlaten van het ziekenhuis, in de kliniek en de poliklinieken stellen wij handalcohol beschikbaar aan patiënten en hun noodzakelijk begeleiders.

Houd u aan de algemene maatregelen van de overheid

 • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
 • gebruik van papieren zakdoekjes en was of desinfecteer uw handen hierna
 • schud geen handen
 • was uw handen vaak

Restaurant en cadeauwinkel Vermaat

 • De cadeauwinkel van Vermaat is open van 9.00 16.00 uur.
 • Restaurant Vermaat volgt de landelijke horecarichtlijnen en versoepelt maatregelen volgens de landelijke richtlijn. 

Aanvullende maatregelen voor patiënten

Geluidsopnames en telefoneren met begeleider tijdens afspraak

Als u alleen naar een afspraak komt wilt u misschien uw naasten op de hoogte houden van wat er in de spreekkamer wordt gezegd. U kunt in overleg met de zorgverlener uw telefoon op de luidspreker zetten zodat uw begeleider deel kan nemen aan het gesprek. Ook kunt u uw zorgverlener vragen of u het gesprek mag opnemen. In overleg met uw zorgverlener kunt u het gesprek of een samenvatting daarvan opnemen, zodat u de informatie voor u zelf nog eens kunt naluisteren. Het verspreiden van de opname buiten de privésfeer zonder onze toestemming is wettelijk niet toegestaan.

Klik hier voor meer informatie met betrekking tot het opnemen van een gesprek.

Wordt u binnenkort opgenomen in ons ziekenhuis? Dan is belangrijk dat u 72 uur voor uw opname onze Corona check invult. Afhankelijk van de uitkomst van de check kunt u het ziekenhuis bezoeken of volgen nadere instructies. Voor ieders veiligheid is het belangrijk dat u de Corona check naar waarheid invult en eventuele instructies nauwkeurig opvolgt

Maatregelen voor uw operatie

Wordt u binnenkort geopereerd? Dan is het belangrijk dat u 72 uur voor uw operatie onze Corona check invult. Afhankelijk van uw antwoorden worden er vervolgstappen gezet. 

Als u bent gevaccineerd tegen corona, mag u pas 48 uur na uw vaccinatie geopereerd worden. Houd hier rekening mee. Valt uw operatie binnen deze 48 uur? Neem dan contact op met (0318) 43 45 50. 

Maatregelen bij een afspraak in Veenendaal, Wageningen of Barneveld

Afspraak maken

U kunt alleen op afspraak naar de spreekuurcentra komen. Zonder een afspraak kunt u de spreekuurcentra niet bezoeken. Indien u een verwijzing heeft, kunt een afspraak maken.

Wij kunnen in de spreekuurcentra geen patiënten met coronagerelateerde klachten ontvangen. De spreekuurcentra zijn 'schone' locaties. Er gelden strenge maatregelen in deze locaties om te voorkomen dat patiënten met coronagerelateerde klachten deze locaties bezoeken.

Looproute spreekuurcentra

In de spreekuurcentra volgt u de aangegeven looproute (eenrichtingsverkeer). De ingang is niet meer ook de uitgang. Volg de instructies bij de spreekuurcentra op.

Aanvullende maatregelen voor bezoekers

Bekijk de actuele bezoektijden en -regeling

Bekijk voordat u uw naaste bezoekt de actuele bezoektijden en de bezoekregeling. Hier leest u hoeveel bezoekers er op welk moment ontvangen mogen worden. Stem dus goed met uw naaste af wie wanneer op bezoek komt. 

Vragen

Heeft u vragen over het coronavirus en Ziekenhuis Gelderse Vallei? Lees dan onze veelgestelde vragen. En houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws.