Opname en verblijf voorbereiden

Een ziekenhuisopname kan onzekerheid en spanning geven. Wij doen ons best uw verblijf bij ons zo prettig mogelijk te maken. Het helpt als u zich goed voorbereidt.

Maatregelen rondom het coronavirus

Vanwege het coronavirus gelden er voor ieders veiligheid extra maatregelen. Lees deze maatregelen goed door voor uw bezoek aan het ziekenhuis.

Goed voorbereid op uw opname

Als u wordt opgenomen in ons ziekenhuis, is het handig als u zich hierop zo goed mogelijk voorbereidt. Lees onderstaande informatie daarom goed door.

Nuchter zijn

Het is belangrijk dat u nuchter bent als u wordt opgenomen voor een onderzoek of een operatie. Wat dit voor u betekent leest u op deze pagina.

Belangrijke folders

Informatie voor elke fase van uw verblijf vindt u op de volgende pagina's: 

Op www.geldersevallei.nl/naarhetziekenhuis vindt u meer informatie over veilig naar het ziekenhuis. Heeft u vragen? Laat het ons weten.

Het is belangrijk dat u uw afspraak in het ziekenhuis goed voorbereidt. Neem altijd het volgende mee:

Meenemen bij opname

Wordt u opgenomen in Ziekenhuis Gelderse Vallei? Neem dan naast de bovenstaande lijst ook het volgende mee:

  • toiletartikelen (geen handdoeken of washandjes)
  • nachtkleding, ondergoed, kamerjas en sloffen of slippers
  • kleding en schoenen
  • eventueel een bewijs van registratie in het donorregister of andere wilsverklaring
  • naam en adresgegevens van uw apotheek
  • eventuele dieetvoorschriften
  • bankpas (om de telefoonrekening te betalen)
  • folder ‘Opnamewijzer’ (deze folder krijgt u per post)

Neem liever geen kostbare of waardevolle bezittingen mee.

Neem uw legitimatiebewijs mee

Het is belangrijk dat elke zorgverlener zeker weet dat u de juiste persoon bent. Dit is vanwege uw veiligheid en privacy: er mag geen twijfel zijn over uw identiteit. We moeten zeker weten dat we u voor de juiste persoon aanzien. Daarom moet u altijd uw legitimatiebewijs kunnen laten zien. Deze legitimatieplicht in de zorg geldt voor iedereen. Ook voor baby’s en kinderen.

Uw toestemming om uw gegevens te delen

De artsen en andere zorgverleners die u behandelen in Ziekenhuis Gelderse Vallei willen graag uw actuele medische gegevens kunnen bekijken via internet. Zo is belangrijke informatie over uw gezondheid snel en op elk moment bij de hand. Ook ’s avonds en in het weekend. Artsen en zorgverleners mogen niet zomaar uw gegevens bekijken. U moet daarvoor eerst toestemming geven. U kunt dat doen via de website ikgeeftoestemming.nl. Daarmee geeft u aan dat uw medische gegevens van de huisarts en apotheek gedeeld mogen worden met uw behandelaars in het ziekenhuis. Het is voor ons erg prettig als u deze toestemming geeft. U bent het echter niet verplicht.

Assistentiehonden (hulphonden) mogen in bepaalde gevallen op de polikliniek komen. Slechts in uitzonderlijke gevallen kan een assistentiehond ook op een verpleegafdeling komen. Lees meer over assistentiehonden (hulphonden) in Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Wij doen er alles aan om te voorkomen dat bacteriën zich verspreiden in ons ziekenhuis. We stellen u daarom de volgende vragen:

  • bent u pas geleden opgenomen geweest in een ziekenhuis in het buitenland?
  • woont of werkt u op een bedrijf met varkens, vleeskalveren of vleeskuikens?

Is uw antwoord op 1 of beide vragen ‘ja’? Geef dit dan altijd aan ons door. Het kan namelijk zijn dat u de MRSA-bacterie bij zich draagt. Deze bacterie kan vervelende infecties veroorzaken, vooral bij mensen met minder weerstand.

Wordt u binnenkort opgenomen in het ziekenhuis? De arts kan al tijdens een poliklinische afspraak vragen naar uw wensen over bijvoorbeeld reanimatie, opname op de intensive care en kunstmatige beademing. Het is verstandig om hier van te voren over na te denken.