Dag van opname

Op de dag van opname meldt u zich bij de afdeling opname op B1 of bij de receptie in de centrale hal. De plaats waar u zich moet melden staat in de opnamebrief.

Triagetent bij de hoofdingang

Vanwege het coronavirus gelden er aangepaste maatregelen. Bij aankomst bij het ziekenhuis gaat u voordat u naar binnen gaat eerst door de triagetent bij de hoofdingang. In de triagetent worden onderstaande vragen aan u gesteld:

  • heeft u luchtwegklachten, bijvoorbeeld verkoudheid, hoesten, keelpijn, kortademigheid?

  • heeft u koorts (meer dan 38 graden)?

  • heeft u griepverschijnselen, zoals hoofdpijn, spierpijn, malaise (algehele staat van ongemak), vermoeidheid of ziekte?

  • is uw smaak- of reuk sinds kort (minder dan 2 weken) minder of afwezig?

Heeft u een van bovenstaande klachten? Dan verzoeken wij u om voordat u naar het ziekenhuis gaat eerst contact op te nemen met onze patiëntenservice via (0318) 43 43 45. 

Hooikoortsklachten

  • Heeft u actieve hooikoortsklachten en bent u patiënt? U krijgt een mondkapje en moet deze tijdens het bezoek aan ons ziekenhuis ophouden.
  • Heeft u actieve hooikoortskalchten en bent u begeleider of bezoeker? U mag dan helaas niet mee het ziekenhuis in.

Geen partner/begeleiding mee

Wij vinden het erg vervelend, maar uw partner/begeleider kan slechts tot de opnamebalie in de centrale hal met u mee op de dag van uw opname. Daarna begeleidt een van onze medewerkers u naar de afdeling. Deze maatregel is nodig om in het ziekenhuis voldoende afstand te kunnen houden en de verspreiding van het coronavirus te minimaliseren. Voor kinderen en patiënten waarbij begeleiding noodzakelijk is, wordt een uitzondering gemaakt. 

Identificatiebandje

U krijgt een polsbandje met daarop uw geslacht, naam en geboortedatum. Om er zeker van te zijn dat wij de juiste persoon voor ons hebben, vragen wij tijdens de opname diverse keren naar uw naam en geboortedatum.

Op de verpleegafdeling

De verpleegkundige maakt u wegwijs op de verpleegafdeling. Hij of zij geeft uitleg over de voorzieningen op de kamer. Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft 1-, 2- en 4-persoonskamers. Alle kamers hebben een douche, toilet en een kleine koelkast.

Kies wat u eet, wanneer u eet

In Ziekenhuis Gelderse Vallei kiest u zelf wat u eet, wanneer u eet. Dat doet u via onze maaltijdservice At Your Request. Wij hechten veel waarde aan goede voeding. Want goede voeding kan bijdragen aan een sneller herstel.

Contactpersoon

Bij opname vragen wij u om een contactpersoon aan te wijzen. Deze persoon kunnen wij waarschuwen als er onverwachte situaties zijn.

Lees meer over opname en verblijf