Voorbereiden

Het is belangrijk dat u uw afspraak goed voorbereidt.

Lees hoe u zich kunt voorbereiden op een afspraak bij de polikliniek of op een opname. Houd ook altijd rekening met de adviezen hieronder.

Bedenk welke vragen u wilt stellen

Bereid het bezoek aan de arts goed voor. U kunt vooraf opschrijven welke vragen u wilt stellen. Lees hier tips voor het gesprek en kijk op www.3goedevragen.nl.  

Ook voor kinderen is er een speciale pagina ter voorbereiding: www.3goedevragen.nl/kinderen/

Neem iemand mee

We adviseren u om een familielid of bekende mee te nemen. Deze persoon kan u helpen om het gesprek met de arts voor te bereiden. Hij of zij kan bij het gesprek aanwezig zijn en helpen bij het stellen van vragen. 2 mensen onthouden meer dan 1. Bovendien heeft u dan iemand om mee na te praten.

Informatie over hulphonden

Assistentiehonden (hulphonden) mogen in bepaalde gevallen op de polikliniek komen. Slechts in uitzonderlijke gevallen kan een assistentiehond ook op een verpleegafdeling komen. Lees meer over assistentiehonden (hulphonden) in Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Geluidsopnames

Indien u het gesprek met uw zorgverlener wilt opnemen, vragen wij u dit vooraf te melden. In overleg met uw zorgverlener kunt u het gesprek of een samenvatting daarvan opnemen, zodat u de informatie voor u zelf nog eens kunt naluisteren. Het verspreiden van de opname buiten de privésfeer zonder onze toestemming is wettelijk niet toegestaan.

Klik hier voor meer informatie met betrekking tot het opnemen van een gesprek.  

Voorkom een infectie

Wij doen er alles aan om te voorkomen dat bacteriën zich verspreiden in ons ziekenhuis. We stellen u daarom de volgende vragen:

  • bent u pas geleden opgenomen geweest in een ziekenhuis in het buitenland?
  • woont of werkt u op een bedrijf met varkens, vleeskalveren of vleeskuikens?

Is uw antwoord op 1 of beide vragen ‘ja’? Geef dit dan altijd aan ons door. Het kan namelijk zijn dat u de MRSA-bacterie bij zich draagt. Deze bacterie kan vervelende infecties veroorzaken, vooral bij mensen met minder weerstand.

Voorbereiden op vervolgonderzoek

Soms is vervolgonderzoek nodig. Bijvoorbeeld ter controle of om een diagnose te kunnen stellen. Het kan gaan om laboratorium-, radiologie- of ander onderzoek. De assistente vertelt u dan hoe u zich kunt voorbereiden en hoe u een afspraak kunt maken. De uitslag van het onderzoek krijgt u van de medisch specialist.

Goed om ook te weten