Voorzieningen

In ons ziekenhuis staan gastvrijheid en service hoog in het vaandel. Daarom zijn er diverse voorzieningen in het ziekenhuis om uw verblijf aangenamer te maken.

Parkeren

Bij een langer verblijf in het ziekenhuis kunnen de kosten voor het parkeren oplopen. Dan is het voordeliger om een week- of maandkaart aan te schaffen. Hiermee kunt u onbeperkt gebruik maken van de parkeergarage. De kaarten kunt u aanschaffen bij de receptie in de centrale hal. Meer informatie over parkeren bij het ziekenhuis.

Rolstoelen

Bij de ingang van het ziekenhuis staan rolstoelen. Hiervan kunt u gebruik maken met een muntje van Ziekenhuis Gelderse Vallei, een 1 euromunt of een munt van 20 eurocent.

Overige voorzieningen op het voorplein

Op het voorplein van Ziekenhuis Gelderse Vallei zijn te vinden:

  • kiss & ride plekken voor halen en brengen
  • parkeerservice
  • taxistandplaats 
  • rolstoelplek
  • betaalautomaten parkeergarage
Rolstoelen
Rolstoelen
Parkeerkaarten
Parkeerkaarten
Laadpalen
Laadpalen

Rookvrij ziekenhuisterrein

Vanaf 1 oktober 2019 is het terrein van ons ziekenhuis rookvrij. Voortaan kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers hier rookvrij verblijven en werken. Lees meer op onze webpagina over een rookvrij ziekenhuisterrein.

Patiëntenvoorlichting en informatie

In de centrale hal van het ziekenhuis vindt u de afdeling patiëntenvoorlichting en informatie. De medewerkers helpen u graag met allerlei voorlichtingsmateriaal en informatie over behandelingen, voorzieningen en patiëntenverenigingen. 

Gastvrouw en gastheer

Wordt u in het ziekenhuis opgenomen? In de centrale hal van Ziekenhuis Gelderse Vallei staan onze gastvrouwen en gastheren klaar. Zij kunnen met u meelopen naar de afdeling.

Mee-eten met een patiënt

U kunt in het ziekenhuis mee-eten met de patiënt die u bezoekt. Want samen eten, dat is toch veel fijner! De maaltijdbonnen, variërend van € 3,50 tot € 8,50, kunt u halen bij de receptie in de centrale hal. Vervolgens kiest u van de menukaart en het eten bestelt u op dezelfde manier als de patiënt; één telefoontje naar de maaltijdservice is voldoende. Uiterlijk 45 minuten later staat er een heerlijke maaltijd klaar. Meer informatie over eten en drinken bij opname vindt u hier.

Voorzieningen in het ziekenhuis

Apotheek

De Vallei Apotheek is de poliklinische apotheek van Ziekenhuis Gelderse Vallei. U kunt hier uw medicijnen ophalen die uw medisch specialist heeft voorgeschreven. U vindt de apotheek in de centrale hal.

Warme en koude dranken

Op verschillende plekken in het ziekenhuis staan automaten voor koffie en thee. U vindt deze drankenautomaten op de verpleegafdelingen en poliklinieken.

Wifi

Ziekenhuis Gelderse Vallei biedt u toegang tot draadloos internet. Dat gaat als volgt: zoek met uw smartphone, laptop of tablet verbinding met wifi. Kies ‘ZGVwifi’ om uw apparaat met het internet te verbinden. U heeft hiervoor geen wachtwoord nodig. Het gebruik van ons netwerk is op eigen risico.

Stilteruimte

In de centrale hal, in het hoekje achter de beveiliging, vindt u de stilteruimte. Dat is een plek voor een moment van rust of bezinning, of om te bidden. De ruimte is voor iedereen toegankelijk, ongeacht religie of leeftijd. Voor moslims is er de mogelijkheid voor een reinigingsritueel voorafgaand aan het gebed en de richting van Mekka is aangeven in de ruimte. Verder zijn er geestelijke boeken aanwezig en kan er in alle rust een kaart geschreven worden.

Kapper, pedicure en manicure

Wilt u uw haar graag knippen terwijl u in het ziekenhuis ligt, of gebruik maken van een manicure of pedicure? Dan kunt u bellen naar patiëntenvoorlichting en informatie (0318) 43 45 30. Zij hebben een lijst met kappers en pedicures die regelmatig naar het ziekenhuis komen. U kunt ook aan uw eigen kapper vragen of hij/zij bereid is om u in het ziekenhuis te knippen. 

Overige voorzieningen in de centrale hal

In de centrale hal van het ziekenhuis vindt u een groot aantal voorzieningen:

Stilteruimte
Stilteruimte in Ziekenhuis Gelderse Vallei
De infotheek
De infotheek van Ziekenhuis Gelderse Vallei

In het ziekenhuis met kinderen

Voorzieningen voor wanneer u kinderen heeft. 

Kinderopvang

Ligt u in het ziekenhuis en heeft u opvang nodig voor uw kinderen? Dan kunt u kinderopvang regelen bij Uk & Ko.

Borstvoeding en kolven

Geeft u borstvoeding of wilt u kolven? Op de kraamafdeling in het ziekenhuis is een speciale kamer die u daarvoor kunt gebruiken. Vraag ernaar bij de receptie van de kraamafdeling.

Digitaal geboorteaangifte doen

Is uw kindje geboren in Ziekenhuis Gelderse Vallei? Dan kunt u digitaal geboorteaangifte doen in het ziekenhuis. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 - 16.30 uur op de afdeling kraam- en verloskunde. Neem hiervoor uw DigiD mee.

Overige voorzieningen en diensten

TV, radio en telefoon aan bed

Bij ieder bed is een multimediavoorziening aanwezig met TV, radio en telefoon. De kosten van gebruik van televisie en telefoon is gratis. Luisteren naar de diverse radiozenders is ook gratis.

Tolken voor doven en anderstaligen

Doven en anderstaligen kunnen de hulp inschakelen van een tolk. Vraag naar de mogelijkheden bij de verpleegkundige of bij de afdeling patiëntenvoorlichting en informatie.