Voorzieningen

In ons ziekenhuis staan gastvrijheid en service hoog in het vaandel. Daarom zijn er diverse voorzieningen in het ziekenhuis om uw verblijf aangenamer te maken.

Parkeren

Bij een langer verblijf in het ziekenhuis kunnen de kosten voor het parkeren oplopen. Dan is het voordeliger om een week- of maandkaart aan te schaffen. Hiermee kunt u onbeperkt gebruik maken van de parkeergarage. De kaarten kunt u aanschaffen bij de receptie in de centrale hal. Meer informatie over parkeren bij het ziekenhuis.

Rolstoelen

Bij de ingang van het ziekenhuis staan rolstoelen. Hiervan kunt u gebruik maken met een muntje van Ziekenhuis Gelderse Vallei, een 1 euromunt of een munt van 20 eurocent.

Overige voorzieningen op het voorplein

Op het voorplein van Ziekenhuis Gelderse Vallei zijn te vinden:

  • kiss & ride plekken voor halen en brengen
  • parkeerservice, vanwege het coronavirus is deze service helaas tot nader order niet van toepassing. 
  • taxistandplaats 
  • rolstoelplek
  • betaalautomaten parkeergarage
Rolstoelen
Rolstoelen
Parkeerkaarten
Parkeerkaarten
Laadpalen
Laadpalen

Rookvrij ziekenhuisterrein

Vanaf 1 oktober 2019 is het terrein van ons ziekenhuis rookvrij. Patiënten, bezoekers en medewerkers hier kunnen in Ziekenhuis Gelderse Vallei rookvrij verblijven en werken. 

Gastvrouw en gastheer

Wordt u in het ziekenhuis opgenomen? In de centrale hal van Ziekenhuis Gelderse Vallei staan onze gastvrouwen en gastheren klaar. Zij kunnen met u meelopen naar de afdeling.

Medicijnen meteen ophalen in het ziekenhuis

Na uw afspraak op de polikliniek of uw ziekenhuisopname kunt u voor uw medicijnen meteen terecht bij de apotheek van het ziekenhuis in de centrale hal: de Vallei Apotheek. Lees meer. 

Mee-eten met een patiënt

U kunt in het ziekenhuis mee-eten met de patiënt die u bezoekt. Want samen eten, dat is toch veel fijner! De maaltijdbonnen, variërend van € 3,50 tot € 9,50 kunt u halen bij de receptie in de centrale hal. Vervolgens kiest u van de menukaart en het eten bestelt u op dezelfde manier als de patiënt; één telefoontje naar de maaltijdservice is voldoende. Uiterlijk 45 minuten later staat er een heerlijke maaltijd klaar. Meer informatie over eten en drinken bij opname vindt u hier.

Voorzieningen in het ziekenhuis

Apotheek

De Vallei Apotheek is de poliklinische apotheek van Ziekenhuis Gelderse Vallei. U kunt hier uw medicijnen ophalen die uw medisch specialist na uw polikliniekbezoek of ziekenhuisopname heeft voorgeschreven. U vindt de apotheek in de centrale hal.

Warme en koude dranken

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus zijn de drankenautomaten, voor bijvoorbeeld koffie en thee, tot nader order niet in gebruik. 

Wifi

Ziekenhuis Gelderse Vallei biedt u toegang tot draadloos internet. Dat gaat als volgt: zoek met uw smartphone, laptop of tablet verbinding met wifi. Kies ‘ZGVwifi’ om uw apparaat met het internet te verbinden. U heeft hiervoor geen wachtwoord nodig. Het gebruik van ons netwerk is op eigen risico.

Stilteruimte

In de centrale hal, in het hoekje achter de beveiliging, vindt u de stilteruimte. Dat is een plek voor een moment van rust of bezinning, of om te bidden. De ruimte is voor iedereen toegankelijk, ongeacht religie of leeftijd. Voor moslims is er de mogelijkheid voor een reinigingsritueel voorafgaand aan het gebed en de richting van Mekka is aangeven in de ruimte. Verder zijn er geestelijke boeken aanwezig en kan er in alle rust een kaart geschreven worden.

Overige voorzieningen in de centrale hal

In de centrale hal van het ziekenhuis vindt u een groot aantal voorzieningen:

Stilteruimte
Stilteruimte in Ziekenhuis Gelderse Vallei
De infotheek
De infotheek van Ziekenhuis Gelderse Vallei

In het ziekenhuis met kinderen

Voorzieningen voor wanneer u kinderen heeft. 

Kinderopvang

Ligt u in het ziekenhuis en heeft u opvang nodig voor uw kinderen? Dan kunt u kinderopvang regelen bij Uk & Ko.

Borstvoeding en kolven

Geeft u borstvoeding of wilt u kolven? Op de kraamafdeling in het ziekenhuis is een speciale kamer die u daarvoor kunt gebruiken. Vraag ernaar bij de receptie van de kraamafdeling.

Digitaal geboorteaangifte doen

Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie kind! Natuurlijk willen jullie deze eerste dagen samen doorbrengen. Daarom kunnen jullie de geboorteaangifte eenvoudig digitaal doen via deze pagina van de Gemeente Ede

Let op! Moeder uit wie het kind geboren is logt in met DigiD. Indien van toepassing logt ook vader/duomoeder in met DigiD. 

Overige voorzieningen en diensten

TV, radio en telefoon aan bed

Bij ieder bed is een multimediavoorziening aanwezig met TV, radio en telefoon. De kosten van gebruik van televisie en telefoon is gratis. Luisteren naar de diverse radiozenders is ook gratis.

Telefoneren

Elke telefoon heeft zijn eigen telefoonnummer. U kunt deze zelf doorgeven aan uw familie en vrienden. Vanwege privacy geven wij dit telefoonnummer nooit aan derden. U kunt zelf vanaf dit toestel bellen naar vaste telefoonnummers, maar niet naar 06-nummers. Belt u naar een telefoonnummer, dan moet u eerst een 0 intoetsen. U krijgt dan bijvoorbeeld 0 0318 .. .. .. U kunt wel altijd gebeld worden op het betreffende telefoonnummer. 

Tolken voor doven en anderstaligen

Doven en anderstaligen kunnen de hulp inschakelen van een tolk. Vraag naar de mogelijkheden bij de verpleegkundige.

Interpreters for the deaf and non-native speakers

Are you deaf or do you speak a language other than Dutch? You can enlist the assistance of an interpreter. Your healthcare professional can help you with this.