Naar u luisteren

In ons ziekenhuis is sinds kort een luisteraar: zij luistert letterlijk naar patiënten en bezoekers om te ontdekken wat zij écht willen ten aanzien van onze dienstverlening. Ons ziekenhuis is continue aan het vernieuwen en verbeteren, daar willen wij u goed bij betrekken. Hoe? Door te vragen waar u behoefte aan heeft.

Onze luisteraar: ‘Door onze patiënten actief om hun mening te vragen, betrekken wij ze meer bij onze dienstverlening en geven wij ze oprechte aandacht. Hierdoor achterhalen wij sneller en duidelijker wat er in een proces of dienst verbeterd kan worden. Dat is een goede aanvulling op het analyseren van data uit enquêtes. Daarnaast is het voor patiënten erg prettig dat ze hun verhaal kwijt kunnen. Ze voelen zich gehoord en ervaren de zorg hierdoor persoonlijker.

Op verzoek van een afdeling ga ik in gesprek met patiënten. Dit gaat dan over een specifiek onderwerp zoals de ervaring met facilitaire diensten of wensen ten aanzien van de verbouwing op de intensive care, maar het kan ook gaan over communicatie en bejegening of over planning en afspraken. Ik vraag patiënten naar hun wensen, verwachtingen en zorgen. Hun verhalen geef ik daarna door aan de betreffende afdeling. De afdeling en de betrokkenen trekken zelf conclusies uit de aangeleverde informatie en kijken hoe ze de zorg kunnen verbeteren.’

Wilt u iets doorgeven?

Wij staan altijd open voor suggesties of verbeterpunten. Ook een compliment of klacht kunt u doorgeven aan ons.