Bloeddrukmeting 24-uurs

Uw bloeddruk wordt gedurende 24 uur regelmatig gemeten. U krijgt een bloeddrukband om de arm. Deze wordt aangesloten op een kastje dat kan worden bevestigd aan een riem of schouderband. Dit onderzoek geeft een betere indruk van uw bloeddruk dan een bloeddruk die eenmalig wordt gemeten in de spreekkamer.

24-uurs bloeddrukmeting

Uw behandelend arts heeft met u een onderzoek voor een 24-uurs bloeddrukmeting afgesproken. Tijdens dit onderzoek wordt 24 uur lang uw bloeddruk geregistreerd.

Voorbereiding

Het is van belang dat u tijdens het onderzoek comfortabele kleding draagt. Denk bijvoorbeeld aan een shirt of vest met wijde mouwen.

Het onderzoek

Bij het aansluiten van de meter wordt er een manchet aangebracht. Dit gebeurt meestal aan de linkerarm. Deze manchet wordt aangesloten op een monitor die kan worden bevestigd aan een eigen meegenomen riem of een meegekregen schouderband. De uitslag van het onderzoek gaat naar uw behandelend arts.

Bloeddrukmeting 24-uurs en Ziekenhuis Gelderse Vallei

Alle internisten in Ziekenhuis Gelderse Vallei beschikken over uitstekende basiskennis en hebben ervaring in het analyseren en behandelen van verhoogde bloeddruk. Twee internisten hebben als aandachtsgebied vasculaire geneeskunde en bezitten specifieke kennis voor het analyseren en behandelen van de risicofactoren. Collega's overleggen indien nodig met hen of verwijzen patiënten met meer ingewikkelde bloeddrukproblematiek door. De vasculair geneeskundigen werken samen met collega's van het UMC Utrecht: zij hebben  gezamenlijk periodiek overleg en kunnen indien nodig, patiënten doorverwijzen voor specifieke diagnostiek, behandeling of deelname aan wetenschappelijk onderzoek. Ziekenhuis Gelderse Vallei is zelf bezig om een structuur op te zetten voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek (voor de patiënten die in aanmerking komen en geïnteresseerd zijn).