Dengue

In verstedelijkte gebieden in veel tropische landen komt dengue (knokkelkoorts) voor. Dit is een virus dat overgedragen wordt door muggen.

Klachten en verschijnselen dengue

Dengue heeft meestal onschuldig verloop met verschijnselen als koorts, huiduitslag en hoofdpijn. In zeldzame gevallen heeft het virus een ernstig verloop. Er bestaat geen vaccinatie tegen dengue. Ook is er geen gerichte behandeling. Het is dus van belang dat u zich beschermt tegen muggenbeten. De muggen die dengue overbrengen, steken overdag. Insmeren met een muggenwerende middelen is overdag een must. Tijdens de middagrust is het gebruik van een muskietennet noodzakelijk.

Dengue en Ziekenhuis Gelderse Vallei

Travel Clinic Vivre is onderdeel van Gelderse Vallei Vivre, de privékliniek binnen de muren van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Travel Clinic Vivre werkt volgens de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) en staat onder directe leiding van dr. M.A. Schouten: arts-microbioloog, reizigersgeneeskundige en tropenarts. Samen met een team van reizigersverpleegkundigen en polikliniekassistenten staat hij klaar om u te adviseren bij (de voorbereidingen van) uw reis.