Eventrecorder

Bij een eventonderzoek kunt u gedurende 2 of 3 weken op het moment van klachten een opname maken van uw hartritme. Dit gebeurt via een recorder, die u om uw middel draagt. De elektrodekabeltjes vanuit de recorder worden aangesloten op de borst met elektrodeplakkers.

Voorbereiding thuis

U mag gewoon eten, drinken en medicijnen gebruiken, tenzij uw arts anders heeft aangegeven. Wilt u zich op de dag van het onderzoek niet insmeren met bodylotion of andere crèmes. Als u een acute (infectie-) ziekte of koorts heeft, kan het onderzoek niet doorgaan, Dan kunt u een nieuwe afspraak maken.

Dag van het onderzoek

Het onderzoek vindt plaats op hartfunctie afdeling, vleugel A, begane grond, bestemming 34. Of in het spreekuurcentrum Veenendaal, wachtruimte 2.

Verloop van het onderzoek

De hartfunctie-laborant vraagt u uw bovenlichaam te ontbloten en op de onderzoeksbank te gaan zitten. Daarna bevestigt zij elektroden (plakkers) op uw borst. Via kabeltjes staan de elektroden in verbinding met de recorder. Het aanbrengen van de recorder duurt ongeveer een kwartier.

Dragen van de recorder

Nadat de elektrodes en recorder aangebracht zijn, kunt u naar huis.De recorder draagt u ongeveer 2 tot 3 weken. U krijgt een dagboekje mee. Daarin noemt u de datum en tijd en de reden van de opname. U kunt met de recorder om uw middel of om uw nek gewoon slapen. U kunt douchen zonder recorder. Na het douchen bevestigd u de recorder zelf met nieuwe plakkers.

Na het onderzoek

Op de afgesproken tijd, ongeveer 2 of 3 weken later, komt u weer naar de afdeling hartfunctie. U levert het dagboek en de recorder met de kabels weer in bij de afdeling hartfunctie. U kunt de recorder zelf afkoppelen. De plakkers kunt u weggooien. Het is daarom ook mogelijk dat iemand anders de apparatuur terug brengt naar het ziekenhuis.

Uitslag

De resultaten krijgt u van uw behandelend arts op de polikliniek.

Vragen

Als u nog vragen heeft, kunt u deze stellen aan de laborant die bij het onderzoek aanwezig is.U kunt ook op werkdagen tussen 08.30 - 17.00 uur bellen naar de afdeling hartfunctie:
  • Ede: (0318) 43 53 61
  • Veenendaal: (0318) 43 32 40