Malaria

Malaria is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door malariaparasieten die via een muggenbeet het lichaam binnendringen.

Hoe ontstaat malaria?

De malariaparasieten vermenigvuldigen zich eerst in de lever, daarna in de rode bloedcellen. Daarbij treden ziekteverschijnselen op zoals koude rillingen, gevolgd door koorts. Doorgaans worden deze verschijnselen voorafgegaan aan een grieperig gevoel. Er bestaat geen vaccin tegen malaria. U kunt malaria voorkomen door anti-muggenmaatregelen te treffen en malariatabletten te slikken.

Malaria en Ziekenhuis Gelderse Vallei

Travel Clinic Vivre is onderdeel van Gelderse Vallei Vivre, de privékliniek binnen de muren van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Travel Clinic Vivre werkt volgens de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) en staat onder directe leiding van dr. M.A. Schouten: arts-microbioloog, reizigersgeneeskundige en tropenarts. Samen met een team van reizigersverpleegkundigen en polikliniekassistenten staat hij klaar om u te adviseren bij (de voorbereidingen van) uw reis.