MWT-onderzoek

Het doel van dit onderzoek is om te kijken wat uw vermogen is om wakker te blijven. U krijgt 4 testmomenten, elk duurt 40 minuten. Tijdens deze periode is het de bedoeling dat u wakker blijft. U ligt op een onderzoeksbank met het licht gedimd. U mag niet lezen of muziek luisteren. Mocht u toch in slaap vallen wordt de test op dat moment afgebroken. De nog resterende testmomenten gaan wel door. MWT staat voor maintenace of wakefullness test.

Voorbereiding

U mag gewoon eten, drinken en medicijnen gebruiken, tenzij uw arts anders heeft aangegeven. Zorg dat uw haar droog en schoon is. Gebruik géén haarlak, versteviging, gel of crème.

Het MWT-onderzoek

De KNF-laborant plakt 10 dopjes (elektroden) met speciale lijm of klei op uw hoofd. Om ervoor te zorgen dat elke elektrode goed contact maakt met de huid brengt de laborant een beetje geleidende pasta onder de elektrodes aan. Hierbij wordt met een stomp staafje een beetje over uw hoofdhuid gekrabd. Deze dopjes met draden blijven de hele dag op uw hoofd zitten. Daarna gaat u met de laborant naar de ruimte waar het onderzoek plaatsvindt.

Wakker blijven

Het onderzoek bestaat uit 4 testmomenten van elk 40 minuten. U ligt op een onderzoeksbank met het licht gedimd. U mag niet lezen of naar muziek luisteren. Tijdens deze periode is het de bedoeling dat u wakker blijft. Mocht u toch in slaap vallen, dan breken we de test af. De nog resterende testmomenten gaan wel door.

Na afloop van het MWT-onderzoek

Na de laatste 40 minuten verwijdert de laborant de elektrodes. Als u dat wilt, kunt u uw haren wassen.

De uitslag van het onderzoek

Dit onderzoek gebruiken we vooral om de effecten van een bepaalde behandeling te meten. U ontvangt de uitslag van het onderzoek van uw neuroloog of behandelend arts.