Vitamine-check (NutriProfiel)

De vitamine-check van NutriProfiel meet de waarden van vitamine B6, B12, D en foliumzuur in uw bloed. De check analyseert uw voedingspatroon en geeft u een persoonlijk voedingsadvies. Daarmee kunt u uw vitaminewaarden op peil brengen en houden.

Wat is NutriProfiel?

NutriProfiel geeft voedingsadvies waarmee u voldoende vitamines en mineralen uit uw voeding kunt halen. Het advies sluit aan bij uw persoonlijke situatie. Hiermee kunt u uw eigen gezondheid verbeteren.

Waarom NutriProfiel?

Veel mensen hebben niet de juiste hoeveelheid vitamines, mineralen en bioactieve stoffen in hun lichaam. Ze krijgen te weinig van deze micronutriënten binnen. Of juist te veel, omdat ze veel voedingssupplementen gebruiken. Te weinig of te veel micronutriënten kunnen gezondheidsklachten geven. Bij veel voedingsadviezen worden micronutriënten vaak vergeten. NutriProfiel (pdf, 8.860KB) doet hier wat aan.

Hoe werkt NutriProfiel?

Het voedingsadvies wordt aangeboden bij bloedonderzoek van vitamines B6, foliumzuur, B12 en/of D. Uw (huis)arts vraagt voor u een bloedonderzoek aan. Wanneer u in het ziekenhuis komt, vraagt de medewerker bij het bloedafname laboratorium in Ziekenhuis Gelderse Vallei of u mee wilt werken aan Nutriprofiel. Wij vragen u dan een online vragenlijst in te vullen over uw voedingsgewoontes. De combinatie van bloeduitslag en voeding is de basis voor het advies. Uw arts bespreekt dit advies met u. Het komt ook terug in het EPD. Het NutriProfiel voedingsadvies kost niets extra. Het is een kosteloze aanvullende dienst op bloedonderzoek.

NutriProfiel samenwerking

NutriProfiel onderzoek is een samenwerking tussen het KCHL en de afdeling Humane Voeding van Wageningen University & Research. De wetenschappelijke kennis van voeding en voedingsvragenlijsten komt van Wageningen University & Research. De expertise in micronutriëntenanalyse in bloed van Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Door deze unieke combinatie kunt u een persoonlijk advies krijgen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke kennis, de resultaten van het bloedonderzoek en de uitkomst van de persoonlijke voedingsvragenlijst. U krijgt dit advies van de diëtisten van Wageningen University en Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Meer lezen?

Voor meer informatie: Nutriprofiel.nl/patient