TIMELAPSE onderzoek

Tijdens deze wetenschappelijke studie wordt onderzoek gedaan naar de behandeling van slapeloosheid bij mensen met een medische aandoening of chronische lichamelijke klachten.

Waarom dit onderzoek?

Eén op de 5 patiënten met een medische aandoening heeft last van langdurige slapeloosheid. Slecht in- of doorslapen, wat drie maanden of langer aanhoudt is niet goed voor de gezondheid. Daarom is, juist bij mensen met lichamelijke klachten, het behandelen van slapeloosheid belangrijk.

Ziekenhuis Gelderse Vallei is, in samenwerking met het AmsterdamUMC, de Vrije Universiteit Amsterdam, het Zaans Medisch centrum en Ziekenhuis Rivierenland Tiel, een wetenschappelijk onderzoek gestart naar de behandeling van langdurige slapeloosheid bij mensen met een medische aandoening.

Het doel van het TIMELAPSE onderzoek is uitzoeken of bij langdurige slapeloosheid een lage dosering amitriptyline (een antidepressivum)even werkzaam is als cognitieve gedragstherapie (CGT-I, nu de standaardbehandeling) voor patiënten met langdurige slapeloosheid en een medische aandoening. Als beide behandelingen even effectief blijken, kunnen de behandelmogelijkheden in de toekomst worden uitgebreid.

'Meedoen aan het Timelapse-onderzoek maakt ook dat je extra zorgvuldig wordt gevolgd door het team van het slaapcentrum en dat de lijnen naar de zorg heel kort zijn'

Meer weten? 

Voor meer achtergrondinformatie verwijzen we u naar de folders: 

Deelnemen aan de studie is niet meer mogelijk, omdat er voldoende deelnemers zijn. Heeft u vragen over de studie? Neem gerust contact op via (0318) 43 38 50 of via onderstaand formulier: 

This portlet is not configured, or the settings are incorrect. Use "Edit Shared Settings" to select an application, or contact your administrator for assistance.
The form you are attempting to access is unavailable. Try again later, or contact a system administrator for assistance.
Loading...