Zikavirus

Het zikavirus wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt oorspronkelijk niet voor in Nederland. De ziekte (zikakoorts) verloopt meestal vrij mild.

Zikavirus en zwangerschap

De meeste mensen krijgen geen klachten na besmetting met het zikavirus. Wel zijn er steeds meer wetenschappelijke bewijzen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Sinds mei 2015 is er sprake van een uitbraak van het zikavirus in Brazilië. Sindsdien heeft het virus zich verspreid naar andere landen. Goede voorzorgsmaatregelen met betrekking tot muggenbescherming en een weloverwogen afweging van de reisbestemming in geval van een zwangerschap, is hierbij het advies. Kijk voor de meest recente informatie over (de verspreiding van) het zikavirus en de risico's op de website van het RIVM.

Zikavirus en Ziekenhuis Gelderse Vallei

Travel Clinic Vivre is onderdeel van Gelderse Vallei Vivre, de privékliniek binnen de muren van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Travel Clinic Vivre werkt volgens de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) en staat onder directe leiding van dr. M.A. Schouten: arts-microbioloog, reizigersgeneeskundige en tropenarts. Samen met een team van reizigersverpleegkundigen en polikliniekassistenten staat hij klaar om u te adviseren bij (de voorbereidingen van) uw reis.