Travel Clinic Vivre

U kunt een afspraak maken bij Travel Clinic Vivre wanneer de reisbestemming en het seizoen waarin u reist, vaststaan. Het tijdstip van de afspraak is tevens afhankelijk van periode die u in het buitenland verblijft:

  • bij een gewone vakantie zien wij u graag minimaal 4-6 weken voor vertrek
  • indien u langer dan 3 maanden weggaat, adviseren wij u minimaal 2 maanden voor vertrek een afspraak te maken
  • indien u bekend bent met een chronische ziekte (zoals diabetes mellitis, ziekte van Crohn of hartproblemen) of veel medicatie gebruikt, wilt u dit dan vermelden bij het maken van uw afspraak

Ook bij een last-minute reis bent u nooit te laat om een afspraak te maken. Het is zeker zinvol om u te laten vaccineren!  U kunt telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer (0318) - 43 48 90. U kunt ook online een afspraak maken.

Prijslijst en vergoeding door zorgverzekering

De actuele prijzen voor een consult kunt u vinden op onze website. De betaling vindt plaats direct na het consult. U kunt in Ede contant betalen of pinnen. In Barneveld kunt u alleen pinnen. Wij kunnen u van algemene informatie voorzien met betrekking tot vergoedingen. Wij adviseren u om voorafgaand aan het maken van de afspraak uw polis met aanvullende verzekering te checken bij u zorgverzekeraar.

Vergoeding reisvaccinaties en malariaprofylaxe

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten die gemaakt worden tijdens een bezoek aan de Travel Clinic. Het gaat om de consultkosten, de reisvaccinaties en malariaprofylaxe (tabletten). Hiervoor dient u aanvullend verzekerd te zijn. De meeste basisverzekeringen vergoeden deze kosten niet. Via de volgende link kunt u opzoeken of uw zorgverzekeraar reisvaccinaties en malariaprofylaxe vergoedt. Hier staan alleen de standaard polisvoorwaarden en niet de aanvullende afspraken die Travel Clinic Vivre eventueel met deze verzekeringen heeft gemaakt. Travel Clinic Vivre valt onder de naam Travel Health Center als het om vergoedingen gaat. Deze naam wordt gebruikt door veel zorgverzekeraars.

Antistofbepalingen

Bij sommige vaccinaties en aandoeningen word na voltooiing van de vaccinatieserie een bepaling van de hoeveelheid opgebouwde antistoffen aangeraden. Deze bepaling wordt verricht door het laboratorium van Ziekenhuis Gelderse Vallei. De kosten hiervoor dient u vooraf bij de Travel Clinic te betalen.