Wachttijden

In elk ziekenhuis zijn er wachttijden. Dit betekent dat u niet altijd direct terecht kunt voor een afspraak op de polikliniek, voor een onderzoek, behandeling of operatie, als uw situatie niet dringend is. U moet dan enige tijd wachten. Wij snappen dat dit vervelend voor u kan zijn.

In Ziekenhuis Gelderse Vallei werken we hard en doen we er alles aan om aan iedereen die dat nodig heeft zo snel als mogelijk goede zorg te leveren. Maar zorg is en blijft mensenwerk. Wij hopen daarom op uw begrip als het wachten langer duurt dan u had gehoopt.

Op deze pagina vindt u alle informatie over onze wachttijden voor een eerste afspraak op de polikliniek of voor een onderzoek.

Wilt u meer weten over de wachttijden voor een operatie?

Kijk dan hier.

Wachttijd voor een eerste afspraak op de polikliniek of voor een onderzoek

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt bij de polikliniek of voor een onderzoek? Dan vindt u hieronder een overzicht. Het getal geeft het aantal werkdagen aan dat u moet wachten op een eerste afspraak of onderzoek.

Belangrijk:

  • De aangegeven dagen zijn een schatting. De wachttijd kan afhankelijk van uw persoonlijke situatie korter of langer zijn
  • Wij vernieuwen dit overzicht elke week.
  • Wanneer de wachttijd voor uw eerste afspraak of onderzoek niet in het overzicht staat, kunt u contact met ons opnemen.
  • Als er sprake is van spoed gelden er andere procedures.
filter verwijderen

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen wordt. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken (28 dagen). Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken (49 dagen).