Agenda Sports Valley

Sporarts en Hoogleraar prof. dr. Hans Zwerver is keynote lectur op het 15e Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres ‘Tendinopathy; no longer one size fits all’.

Sporarts en Hoogleraar prof. dr. Hans Zwerver presenteert tijdens de dag van de fysiotherapeut over Tendinopathie: van lab tot oefenzaal. Meer informatie op www.dvdf.nl.

Topsportarts Moniek van Heumen is in Marrakech sportmedisch begeleider bij het WK Judo voor junioren. 

De Provincie Gelderland ondersteunt innovatieve ontwikkelingen op het gebied van Sport, Voeding en Gezondheid, waaronder ons High Performance Medical Centre Sports Valley. Sportarts en Hoogleraar Hans Zwerver licht bij de Bijeenkomst Sport en Voeding van Gelderland Sport! de nieuwe ontwikkelingen binnen Sports Valley toe.

Petra Groenenboom is als medisch begeleider aanwezig bij de recordpoging van Eliud Kipchoge om de marathon onder de 2 uur te lopen. 

Sportarts en Hoogleraar prof. dr. Hans Zwerver geeft tijdens het Sports Medicine Conference van FC Barcelona een presentatie over de jumpers knee, een veel voorkomende en lastig te behandelen aandoening van de knieschijfpees. 

Topsportarts Petra Groenenboom is als medisch begeleider bij het WK Atletiek in Doha, Qatar.

Sportarts prof. dr. Hans Zwerver sprak bij het Symposium Sportblessurepreventie van veiligheid.nl over preventie van peesblessures. ‘Er zijn veel factoren die een rol spelen in het ontstaan van deze veelvoorkomende blessures en preventie is lastig. Belangrijk is om voorzichtig op te bouwen en te luisteren naar pijntjes in het lichaam.’

Radioloog Bas Maresch bij de bijeenkomst over Sport en Innovatie van de Economic Board. Eerste en Tweede Kamerleden en Gelderse experts in sport, gezondheid en voeding kwamen bijeen om innovaties en praktijkvoorbeelden uit de regio te bespreken.

Meer weten? Lees het artikel.

Topsportarts Ingrid Paul verzorgt de medische begeleiding van TeamNL bij het EK Volleybal.

Tijdens de Windmill Cup staat ons sportmedisch team van Sports Valley klaar in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Deelnemers aan de Windmill Cup kunnen, indien nodig, direct worden doorverwezen naar ons team. Het team bestaat uit arts topsport Ingrid Paul, orthopeed Wybren van der Wal en radiologen Jacco Spermon en Bas Maresch.

Meer over de Windmill Cup.

Tijdens de Eventing European Championship in Maarsbergen staat ons sportmedisch team van Sports Valley klaar in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Deelnemers kunnen, indien nodig, direct worden doorverwezen naar ons team.

Meer informatie over de Eventing European Championship in Maarsbergen.


Topsportarts Moniek van Heumen is als medisch begeleider bij de European Games Judo in Minsk. 

Radiologen Bas Maresch en Jacco Spermon met bondsarts KNLTB Babette Pluim tijdens de Libéma Open.
Radiologen Bas Maresch en Jacco Spermon met bondsarts KNLTB Babette Pluim tijdens de Libéma Open.
Topsportarts Petra Groenenboom met atleet Sifan Hassan op het WK Atletiek in Doha, Qatar
Topsportarts Petra Groenenboom met atleet Sifan Hassan op het WK Atletiek in Doha, Qatar
Topsportarts Moniek van Heumen met judoka Noël van 't End bij de European Games Judo in Minsk
Topsportarts Moniek van Heumen met judoka Noël van 't End bij de European Games Judo in Minsk