{}

Regionale netwerkbijeenkomsten 'Knie' en 'Artrose' groot succes

10 April 2024

Fysiotherapeuten van de Regionale Organisatie Fysiotherapie Gelderse Vallei (ROFGV) en orthopedisch chirurgen van Ziekenhuis Gelderse Vallei ontmoeten elkaar regelmatig om kennis en ervaring uit te wisselen binnen de netwerken ‘Knie’ en ‘Artrose heup/knie’. Hierdoor leren ze van elkaars vakgebied en ervaring én leren ze elkaar beter kennen. Daardoor worden de lijntjes in de dagelijkse praktijk korter. Allemaal met als doel: het verbeteren van de zorg voor patiënten uit de regio Gelderse Vallei.

(sportfysiotherapie-)netwerk ‘knie’

Tijdens deze bijeenkomst, georganiseerd door voorzitter fysiotherapeut Pieter Janssen, werd het volgende gedeeld:

  • Daan Gelsing, fysiotherapeut gespecialiseerd in musculoskeletale Echografie, over de meerwaarde van echografie in de praktijk
  • (Sport)podotherapeut Michiel Luttikhuis over sportpodologie

Netwerk ‘Artrose heup/knie'

Bij de bijeenkomst van dit netwerk, georganiseerd door voorzitters Linja Degen en Barbara Findenegg, werd kennis gedeeld over de volgende onderwerpen:

  • orthopeed Paul Kapitein over heupklachten bij kinderen en (jong)volwassenen
  • fysiotherapeut en onderzoeker Ellen Oosting over haar onderzoek ‘ProActief’ en over artrose bij patiënten met sarcopene obesitas (de combinatie van spierzwakte en obesitas)

We kijken terug op twee geslaagde bijeenkomsten! Meer weten? Neem contact op met de inhoudsdeskundigen of de voorzitters van de netwerken!

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules