{}

Olympische en paralympische sporters ondersteund door Sports Valley

23 June 2021

Tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio ondersteunen de topsportartsen en topsportradiologen van Sports Valley wederom de Nederlandse topsporters. Beide disciplines zijn al jarenlang nauw verbonden met NOC*NSF en TeamNL en ondersteunden meerdere malen de Olympische en Paralympische Spelen.

De topsportartsen Petra Groenenboom en Moniek van Heumen zijn in Tokio onderdeel van het medisch team van TeamNL. Ze begeleiden daar de topsporters van de Atletiekunie en Judo Bond Nederland. Petra Groenenboom: ‘Ik ben ontzettend trots dat ik opnieuw onderdeel ben van het medisch team van TeamNL. Ook als staf streven we naar de best mogelijke prestatie. Bij een topprestatie deel ik het geluksgevoel met de sporter. En ook als het niet lukt, ervaar ik de pijn van de sporter.’

Ook in Nederland begeleiden de topsportartsen van Sports Valley deze topsporters. In het TeamNL centrum op Sportcentrum Papendal en bij verschillende grote evenementen zoals Europese en wereldkampioenschappen begeleiden ze de sporters van de Atletiekunie en Judo Bond Nederland en ook de sporters van de Nederlandse Volleybal Bond en de Nederlandse Ski Vereniging. Binnen het sportmedisch centrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei Sports Valley leveren de topsportartsen sportmedische diagnostiek en zorg in nauwe samenwerking met andere specialismen zoals cardiologie, longgeneeskunde, neurologie, orthopedie, radiologie en anderen.

Radiologisch Centrum voor Topsport

Radioloog Bas Maresch: ‘We ondersteunen de medische staf van TeamNL tijdens de Olympische en Paralympische Spelen. We overleggen met hen over de röntgen-, echografie-, CT- of MRI-onderzoeken die de Nederlandse sporters in Tokio krijgen.’

Het radiologisch team ondersteunt TeamNL al sinds 2008 bij de Olympische en Paralympische Spelen. Het Radiologisch Centrum voor Topsport (RCT) startte destijds voor de Olympische Spelen in Beijing, in nauwe samenwerking met de toenmalige chef-arts van NOC*NSF en het Nederlands Olympisch Team Tjeerd de Vries, een zogeheten ‘Online Second Opinion Centrum’ om de diagnostiek van atleten te begeleiden vanuit Nederland. Deze succesvolle formule herhaalde zich bij de Olympische en Paralympische Spelen in Vancouver (2010), Londen (2012), Rio de Janeiro (2016), PyeongChang (2018) en nu, 2021, in Tokio. Dit jaar bestaat het radiologisch team uit de radiologen Bas Maresch, Christiaan van Manen, Frans Timmer, Gert-Jan Spaargaren, Jacco Spermon en Myrthe Vestering van Ziekenhuis Gelderse Vallei.

High Performance Partner TeamNL

De topsportartsen, topsportradiologen, topsport longarts en neuroloog-somnoloog zijn ook erkend High Performance Partner TeamNL van NOC*NSF. Hiermee krijgen zij waardering en erkenning voor hun bijdrage aan de ontwikkeling en prestaties van de Nederlandse topsport.

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules