Over Sports Valley

Het High Performance Medical Centre biedt hoogwaardige sportmedische diagnostiek, begeleiding en behandeling op maat aan olympiërs, paralympiërs, nationale en internationale topsporters, sporters en beginnende sporters, waarbij we ook investeren in wetenschappelijk onderzoek.

Juist door de interdisciplinaire aanpak en de gedrevenheid van het team zijn we in staat om de kern van het probleem te achterhalen. Belangrijk daarbij is de continue communicatie en afstemming met de topsporter en sporter. Alleen in samenwerking komen we tot de beste behandeling waarmee optimale prestaties worden behaald. Wij noemen dat meesterschap in sportzorg. En gelukkig hebben we al jarenlange ervaring. Dit centrum is het resultaat van ruim 10 jaar investeren in sportmedische zorg en een interdisciplinaire aanpak.

Onze topsportartsen, topsportradiologen RCT en topsport longarts zijn erkend High Performance Partner TeamNL van NOC*NSF. Hiermee krijgen zij waardering en erkenning voor hun bijdrage aan de ontwikkeling en prestaties van de Nederlandse topsport.

Afdeling topsportgeneeskunde

De afdeling topsportgeneeskunde is de enige afdeling in Nederland met sportmedische zorg uitsluitend voor topsporters en talenten, zowel nationaal als internationaal. De afdeling is ontstaan uit de maatschap Elite Sports Medicine.

Radiologisch Centrum voor Topsport (RCT)

Het RCT werkt al jaren nauw samen met NOC*NSF. De radiologen verrichten sportradiologische werkzaamheden voor sporters en topsporters met een vanuit NOC*NSF toegekende A-, B- en HP-status nationaal en internationaal. Daarnaast is het RCT het primaire expertisecentrum voor NOC*NSF en second opinion centrum voor de Olympische en Paralympische Spelen. Meer informatie is te vinden op de website van het RCT.

Longarts

Longarts K.T.M. Oud heeft de statuts High Performance Partner TeamNL.

Inzichten en ervaringen opgedaan bij de medische zorg voor topsporters worden ingezet bij de zorg voor alle sporters en in de zorg voor patiënten. Herstellen van een ziekte of operatie is namelijk ook een topprestatie. Daarmee dragen sport en topsport bij aan effectieve zorg en een gezonde samenleving.

Ziekenhuis Gelderse Vallei zet in op voedings- en beweeginterventies in de zorgverlening. Hierdoor is de zorg effectiever, herstellen patiënten sneller en voelen zij zich beter. In samenwerking met regionale, landelijke en internationale (wetenschappelijke) partners, zoals Wageningen University and Research, richt Ziekenhuis Gelderse Vallei zich op de inzet van voeding en bewegen in de zorg. Zowel in de behandeling van ziekte als in preventie om ziekte te voorkomen.

Meer informatie over Sports Valley? Download onze pdf (15.205KB).

Radiologisch Centrum voor Topsport (RCT)
Radiologisch Centrum voor Topsport (RCT)
High Performance Partner TeamNL
High Performance Partner TeamNL
WNL: Ziekenhuis start met High Performance Medical Centre om topsportklimaat te verbeteren
Aftermovie kick-off Sports Valley