Over Sports Valley

Sports Valley is het sportmedisch centrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.

Bij ons kan je snel terecht voor alle zorg rondom sport gerelateerde problemen. We leveren snelle sportmedische diagnostiek, sportmedische onderzoeken en behandelingen voor alle sporters, van elk niveau. Van beginnende sporters tot aan de olympiërs en paralympiërs.

Wat bieden we jou:

  • Snelle diagnostiek en behandeling door korte toegangstijden
  • Hoogwaardige kwaliteit door jarenlange ervaring
  • Maatwerk voor sporters door een multidisciplinair team

Bekijk:

Afspelen
Over Sports Valley

Binnen Sports Valley werken we samen met verschillende medische specialismen. Juist door onze multidisciplinaire aanpak en de gedrevenheid van het team zijn we in staat om de kern van jouw sportblessure of -klacht snel te achterhalen. Binnen Sports Valley vallen in ieder geval de volgende afdelingen:

En waar nodig zijn de longarts, cardioloog, neuroloog of andere medisch specialismen betrokken bij de sportmedisch zorg voor jou.

We hebben al jarenlange ervaring in sportmedische zorg. Dit expertisecentrum is het resultaat van ruim 10 jaar investeren in sportmedische zorg en een interdisciplinaire aanpak. Waarbij we ook investeren in wetenschap en innovatie.

Onze topsportartsen, topsportradiologen RCT en topsport longarts zijn erkend High Performance Partner TeamNL van NOC*NSF. Hiermee krijgen zij waardering en erkenning voor hun bijdrage aan de ontwikkeling en prestaties van de Nederlandse topsport.

Afdeling topsportgeneeskunde

De afdeling topsportgeneeskunde is de enige afdeling in Nederland met sportmedische zorg uitsluitend voor topsporters en talenten, zowel nationaal als internationaal. 

Radiologisch Centrum voor Topsport (RCT)

Het RCT werkt al jaren nauw samen met NOC*NSF. De radiologen verrichten sportradiologische werkzaamheden voor sporters en topsporters met een vanuit NOC*NSF toegekende A-, B- en HP-status nationaal en internationaal. Daarnaast is het RCT het primaire expertisecentrum voor NOC*NSF en second opinion centrum voor de Olympische en Paralympische Spelen. Meer informatie is te vinden op de website van het RCT.

Longarts

Longarts K.T.M. Oud heeft de statuts High Performance Partner TeamNL.

Sports Valley investeert in wetenschappelijk onderzoek om de medische zorg voor sporters te verbeteren.

De Inzichten en ervaringen die we opdoen bij de medische zorg voor (top)sporters vertalen we ook naar de zorg voor patiënten. Herstellen van een ziekte of operatie is namelijk ook een topprestatie. Daarmee dragen sport en topsport bij aan effectieve zorg en een gezonde samenleving.

Lees meer over het onderzoek dat we doen.

Wil je meer weten over wat Sports Valley voor jou als sporter of partner kan betekenen? Neem contact op met ons!

Team Sports Valley
Team Sports Valley