CoFit polikliniek

De CoFit polikliniek is voor mensen die covid-19 hebben gehad en waarbij het herstel langzamer en moeizamer gaat dan verwacht. Het doel is dat je jouw dagelijkse activiteiten, werk en ook sport weer net zo goed uit kunt voeren als voordat je covid-19 kreeg.

De polikliniek richt zich in de eerste plaats op het herstel van conditie en kracht, waarbij voeding en bewegen de ingangen zijn om dit te verbeteren. En er is ook aandacht voor slaap, ademhaling en mentale gezondheid.

Deze polikliniek is bedoeld voor patiënten die covid-19 hebben gehad en die niet opgenomen zijn geweest op de intensive care (IC). Voor de CoFit polikliniek heb je een verwijzing nodig van bijvoorbeeld de huisarts of een medisch specialist.

Op de polikliniek word samen met jou bekeken welke doelen je hebt en wat haalbaar is. Op basis van deze doelen, in combinatie met de onderzoeken, wordt het nazorgtraject en –advies gegeven. Je gaat naar huis met een heel persoonlijk advies.

Voor jouw bezoek aan de polikliniek vul je thuis vragenlijsten in via eZorg. Je komt vervolgens naar de polikliniek voor een consult bij de sportarts en voor onderzoek.  Als dat nodig is, kan de sportarts overleggen met andere (medisch) specialisten, zoals een fysiotherapeut, diëtist of revalidatiearts. 

Eén week na het bezoek aan de polikliniek ontvang je telefonisch het advies. Dat advies is dan helemaal afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Vaak word je voor verdere behandeling, op basis van de analyse, gericht doorverwezen naar bijvoorbeeld een fysiotherapiepraktijk, diëtist, of logopedist in de 1e lijn dichtbij huis. Of, als dat nodig is, naar een medisch specialist. Het CoFit-team zorgt voor een goede overdracht van het behandeladvies. Jouw huisarts wordt ook altijd op de hoogte gesteld van het advies.

Na 6 weken bellen we jou op om te bespreken hoe het gaat en na 3 maanden kom je weer op de polikliniek. Op die manier kan je dichtbij huis herstellen, waarbij er wel regelmatig contact is met het ziekenhuis.

Afspelen
Video: oefeningen om dieper in te ademen
Afspelen
Video: ademhalingsoefeningen bij benauwdheid