Consult Topsportgeneeskunde

Afhankelijk van de situatie kan de topsporter dezelfde dag en anders binnen enkele dagen terecht op het spreekuur van de sportarts. 

Onderzoek en diagnose

Aan de hand van vragenlijsten en lichamelijk onderzoek bij blessures, ziekte of niet fit zijn stelt de topsportarts de diagnose. Mogelijk is er aanvullend onderzoek nodig. Voorbeelden van aanvullend onderzoek zijn:

Afhankelijk van de werkdiagnose is soms laboratoriumonderzoek nodig. Er wordt dan bijvoorbeeld bloedonderzoek gedaan.

In samenwerking met het Radiologisch Centrum Topsport biedt Sports Valley snelle toegang tot aanvullende diagnostiek (röntgenfoto, echo, CT of MRI). Bij topsporters wordt er altijd double reading toegepast: 2 topsportradiologen kijken naar de radiologiebeelden. Er is dus een interne second opinion. Tevens zijn er voor topsporters altijd spoedplekken beschikbaar voor aanvullende diagnostiek.

Bekijk de radiologische onderzoeken.

Behandeling voor topsporters

De topsportarts coördineert jouw behandeling en/of begeleiding. Indien nodig werkt de topsportarts samen met een multidisciplinair team van artsen en zorgverleners.

Het Radiologisch Centrum voor Topsport verzorgt op aanvraag ook beeldgeleide therapeutische injecties.

Nazorg

De topsportarts zorgt, indien gewenst, voor een effectieve en functionele overdracht naar jouw sport-, en sportmedische begeleiders.