Radiologisch Centrum voor Topsport

Het RCT werkt al jaren nauw samen met NOC*NSF. De radiologen verrichten sportradiologische werkzaamheden voor sporters en topsporters met een vanuit NOC*NSF toegekende A-, B- en HP-status nationaal en internationaal. Daarnaast is het RCT het primaire expertisecentrum voor NOC*NSF en second opinion centrum voor de Olympische en Paralympische Spelen.

De sportradiologen hebben jarenlange ervaring met sport en topsport. Ze maken gebruik van 'double reading' waarbij 2 sportradiologen de radiologische beelden interpreteren.

Onze topsportartsen, topsportradiologen RCT en topsport longarts zijn erkend High Performance Partner TeamNL van NOC*NSF. Hiermee krijgen zij waardering en erkenning voor hun bijdrage aan de ontwikkeling en prestaties van de Nederlandse topsport.

Afdeling topsportgeneeskunde

De afdeling topsportgeneeskunde is de enige afdeling in Nederland met sportmedische zorg uitsluitend voor topsporters en talenten, zowel nationaal als internationaal. 

Radiologisch Centrum voor Topsport (RCT)

Het RCT werkt al jaren nauw samen met NOC*NSF. De radiologen verrichten sportradiologische werkzaamheden voor sporters en topsporters met een vanuit NOC*NSF toegekende A-, B- en HP-status nationaal en internationaal. Daarnaast is het RCT het primaire expertisecentrum voor NOC*NSF en second opinion centrum voor de Olympische en Paralympische Spelen. Meer informatie is te vinden op de website van het RCT.

Longarts

Longarts K.T.M. Oud heeft de statuts High Performance Partner TeamNL.

C.J. van Manen
Christiaan van Manen
S.J. Maresch
Bas Maresch
G.J. Spaargaren
Gert-Jan Spaargaren
J. Spermon
Jacco Spermon
F.A. Timmer
Frans Timmer
M. Vestering
Myrthe Vestering
RCT
RCT