Wat is het gelatine/vitamine C supplement

Het voedingssupplement is een supplement dat wereldwijd al gebruikt wordt en veilig is in inname. In het voedingssupplement zit collageen (gelatine), wat een eiwit is dat ons lichaam aanmaakt en wat je terug kan vinden in onder andere kraakbeen, pezen, banden en in onze botten en in de huid. Het is gehydrolyseerd collageen (collageen type I), wat een eiwit-preparaat is op basis van rund-collageen. Dit collageen wordt onttrokken uit de huid van ‘grasetende’ runderen en het is identiek aan menselijk collageen. ‘Gehydrolyseerd’ betekent dat het enzymatisch afgebroken wordt, waardoor het collageen opgesplitst wordt in kleinere ketens van aminozuren, de peptiden. Het is dus als het ware al voor-verteerd.

Aan het collageen is vitamine C toegevoegd. Dit bevordert de opname van het collageen. Het voedingssupplement is een poedervorm, gegeven in sachets. Deze sachets, met elk een dagelijkse dosering van 10gr, kan opgelost worden in allerlei voedingsmiddelen. Bijvoorbeeld in thee, koffie, smoothies, vruchtensappen, yoghurt en soep. Het product zelf is vrij neutraal van smaak en kan dus perfect gemengd worden. Ook is het goed bestand tegen warmte, mocht u het willen opwarmen. Het supplement bevat gehydrolyseerde eiwitten, die goed oplosbaar zijn: u krijgt dus geen gel-achtige substantie zoals bij normale gelatine.

Bijwerkingen supplement

Er zijn voor zover wij weten geen nadelige effecten van het voedingssupplement. Je moet natuurlijk wel tegen gelatine kunnen (het is dierlijk eiwit, dus denk aan vegetariërs en veganisten). Wat mogelijk zou kunnen zijn is dat u gevoelig reageert op het middel en wat buikklachten krijgt. Dan moet u altijd contact opnemen met de onderzoeker.

Terug naar informatie over de JUMPFOOD-studie.