Zorgverlenersportaal

In het zorgverlenersportaal kunt u als zorgverleners de gegevens en uitslagen van uw eigen patiënten en van patiënten waarvoor u waarneemt inzien. De uitslagen zijn per direct zichtbaar in het zorgverlenersportaal.

Klik hier voor handleiding zorgverlenersportaal


Veel gestelde vragen

Opstarten van het zorgverlenersportaal kan alleen via ZorgDomein. Rechtstreeks inloggen kan niet omdat er dan geen koppeling is met ZorgDomein, waardoor er geen rechten verleend kunnen worden.

U vindt de startlink naar het zorgverlenersportaal binnen ZorgDomein. Linksonder in het ZorgDomeinscherm staat de Linkbox met daarin de link naar Ziekenhuis Gelderse Vallei. Wanneer u hierop klikt komt u in ons zorgverlenersportaal.

Na het aanklikken van deze link komt u op de homepage van het zorgverlenersportaal.



Voor het zorgverlenersportaal is het belangrijk dat u één van de volgende browsers als standaard heeft ingesteld: Chrome, Edge of Firefox.
Via één van deze browsers kunt u zowel ZorgDomein als het zorgverlenersportaal openen op uw desktop/mobiel.

Internet Explorer (IE) wordt niet onderhouden als browser. Vandaar dat u geen gegevens ziet wanneer uw standaard browser is ingesteld op Internet Explorer (IE).

Wanneer u deze melding krijgt, komt dit omdat u geen rechten heeft om in te loggen. U kunt dit melden bij het verwijzerscentrum. Dan zorgt Ziekenhuis Gelderse Vallei er alsnog voor dat u als huisarts wordt opgenomen in ons ziekenhuis-informatie-systeem.

Wanneer u deze melding in beeld krijgt is de waarneming binnen het zorgverlenersportaal niet ingesteld.



Ziekenhuis Gelderse Vallei kan per patiënt één huisarts registreren in het ziekenhuis-informatie-systeem. Hierin wordt geen groepspraktijk vastgelegd. Daarom is het belangrijk om de waarneming voor de collega-huisartsen van dezelfde en/of andere praktijk(en) vast te leggen binnen het zorgverlenersportaal.

Het inzien van patiënten van een collega-huisarts kan door in het zorgverlenersportaal dit via ‘Waarneming’ vast te leggen.

Doordat eerder vastgelegde waarnemingen in het oude huisartsenportaal niet in het nieuwe portaal zijn overgenomen, is het de bedoeling dat de huisarts deze opnieuw vastlegt. De collega/waarnemende huisarts kan zo ook de patiëntgegevens inzien. Voor groepspraktijken waarbinnen meerdere huisartsen werkzaam zijn of groepspraktijken die voor elkaar waarnemen is dit dus een belangrijke actie!

De kleur van de button ‘Waarneming’ geeft aan of waarneming actief is. Is de button paars dan is waarneming actie ingesteld. Dit betekent dat de huisarts patiëntgegevens opent van een patiënt voor wie hij/zij waarnemer is. Is de button groen dan ziet de huisarts een ‘eigen patiënt’.


De huisarts kan de button ‘Waarneming actief’ aanklikken, waarna deze wordt uitgeklapt.




In het waarnemersoverzicht staat aan de rechterkant aangegeven voor welke huisartsen de ingelogde huisarts waarneemt.
Via de groene button ‘Waarnemingen beheren’ gaat de huisarts naar het overzicht waarin zijn/haar waarneming geregistreerd kan worden.

De huisarts kan ook via de tekst ‘Waarnemers’ (bovenaan, met tandwiel-icoon) naar dit waarnemersoverzicht.

De huisarts kan altijd zien voor welke andere huisartsen hij/zij waarneemt. Dit is te zien via 'Mijn waarnemingen'.

Staat in dit overzicht niet de naam van de (praktijk)collega-huisarts? Dan zijn de patiëntgegevens door u niet in te zien en krijgt u een melding.

Zorg er voor dat alle huisartsen binnen de (groeps)praktijk deze waarneming invullen. De ingelogde huisarts registreert zijn/haar collega’s. Dezelfde registratie-actie wordt verwacht van zijn/haar collega’s.


Via het plusje in de groene balk kan de huisarts zijn waarnemende collega toevoegen. Zoeken kan op naam, AGB-code of woonplaats.



Onderstaande velden verschijnen in beeld wanneer de betreffende collega is gekozen in het overzicht.

  • Start datum wordt automatisch gevuld (verplicht veld)
  • Eind datum is niet verplicht in te vullen
  • Reden is een verplicht veld


Na het invullen van de (verplichte) velden klikt u op de groene button ‘Opslaan’.
U heeft dan een collega-huisarts rechten gegeven om de patiëntgegevens van uw patiënten te mogen inzien. In het overzicht ziet u dat de waarneming ‘Actief’ is. 




Waarnemingen kunnen ook gepauzeerd worden. Door het pijltje aan te klikken, wordt het veld uitgeklapt en kan de status bewerkt of verwijderd worden.


De huisarts kan actuele labuitslagen, tekstuele uitslagen en brieven inzien die vanuit het EPD zijn samengesteld voor huisartsen, fysiotherapeut, multizorg e.d.