mrt
29
vr

Open Space event: Voedings- en vochttekort

12:30 - 18:00 uur
Groene Hub, Ziekenhuis Gelderse vallei

Komt u meedenken over knelpunten in de zorg rondom voeding- en vochttekort? Alle betrokkenen krijgen in dit Open Space event de kans om ervaringen te delen over voedings- en vochttekorten in de zorg: cliënten, patiënten, mantelzorgers, thuishulpen, verzorgenden, verpleegkundigen, artsen en specialisten, diëtisten, logopedisten, onderzoekers en verzekeraars.

Eten en drinken patiënten wel goed? Wat kun je doen bij een vermoeden van ondervoeding? Welke rol kun je spelen bij de aanpak van voedings- en vochttekorten in de zorg? Tegen welke knelpunten loop je daarbij aan?

Tijdens deze bijeenkomst doen we het nèt even anders: cliënten, patiënten en mantelzorgers gaan samen met professionals aan de slag. Samen stellen ze een agenda op met punten die ze belangrijk vinden in dit thema, waarover ze vervolgens met elkaar in gesprek gaan.

Deze inbreng tijdens het Open Space Event vormt de basis voor de toekomstige Kwaliteitsstandaard van de zorg voor verpleegkundigen en verzorgenden rondom voeding- en vochttekort. De Kwaliteitsstandaard Voedings- en vochttekort in de zorg wordt ontwikkeld door Alliantie Voeding in de Zorg en Pallas health research and consultancy, in samenwerking met een werkgroep van praktijkprofessionals. Zij doen dit in opdracht van V&VN, de beroepsvereniging voor verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden, en subsidieverstrekker ZonMw.

Meer informatie en aanmeldenAgendaoverzicht