mrt
04
do

Webinar over de overgang

16:30 - 18:00 uur
Online

Hoe kunnen leefstijlinterventies rond voeding, bewegen en slaap, overgangsklachten verminderen? Dit staat centraal tijdens het webinar dat Ziekenhuis Gelderse Vallei organiseert. Tijdens het webinar is ook de lancering van het boek ‘Overgang van top tot teen’.

Voor dit boek spraken auteurs Mirjam van ’t Veld en Marcelle Meesters met verschillende experts en medisch specialisten over de overgang. Daardoor gebruiken ze de wetenschappelijke kennis als basis en leggen ze op heldere manier uit hoe de mechanismen in je lichaam werken. Welke symptomen vormen een risico voor je gezondheid? Hoe beïnvloedt de overgang je functioneren? Welke behandelingen zijn er? Wat kun je zelf doen aan je klachten? Een gezonde leefstijl helpt, daarom besteden ze veel aandacht aan voeding, beweging en slaap. Het resultaat is een heldere, complete gids met de laatste wetenschappelijke inzichten en praktische handvatten om deze periode goed te doorstaan. Het boek richt zich op zorgverleners, vrouwen in de overgang en andere belangstellenden.

Tijdens het webinar lichten de auteurs in een interactief gesprek met een expertpanel en ervaringsdeskundigen toe, hoe leefstijlinterventies op het gebied van voeding, bewegen en slaap, positief kunnen bijdragen aan het verminderen van overgangsklachten.

Wilt u deelnemen aan dit (gratis) webinar, meld u dan aan via dit formulier. Na aanmelding ontvangt u een link om het webinar bij te wonen.

Agendaoverzicht