1e Nationaal Ouderen & Voeding Congres

02 maart 2018

Het centrale thema op dit congres op 7 maart is Voeding en Dementie. Welke specifieke voedingsstoffen zijn van belang voor ouderen met dementie? Hoe is ondervoeding te herkennen en te voorkomen?

Om langer te leven en om chronische ziekten en beperkingen zo lang mogelijk uit te stellen, is gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging belangrijk. Dit geldt ook voor ouderen met dementie. Echter, zijn er nog veel onduidelijkheden over de wetenschappelijke onderbouwing, de diagnostiek en behandeling van voedingsproblemen bij ouderen.

Welke specifieke voedingsstoffen zijn van belang voor ouderen met dementie? Hoe kan je ondervoeding herkennen en voorkomen? Welke interacties zijn er tussen voeding en geneesmiddelen? Wat is de invloed van voeding op het brein? Klopt het dat minder eten de kans op Alzheimer kan verminderen?
Deze en vele andere vragen komen aan bod tijdens dit landelijke congres. 

 

  • Datum: woensdag 7 maart
  • Locatie: Reehorst, te Ede
  • Voor wie: voor alle zorgprofessionals nog maar enkele plekken beschikbaar
  • Meer informatie

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content
${loading}

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid