Behandeling hepatitis C

23 maart 2018

Tegenwoordig worden patiënten met hepatitis-C behandeld met DAA’s. Deze hebben minder bijwerkingen en een hoog succespercentage. Iedere patiënt met hepatitis C komt in aanmerking voor een behandeling.

In Ziekenhuis Gelderse Vallei behandelen we sinds 2014 patiënten met hepatitis C. In de behandeling is de afgelopen jaren behoorlijk wat veranderd. Kregen hepatitis C-patiënten eerder peg-interferron en ribavirine, momenteel worden ze behandeld met DAA’s (Direct Acting Antivirals). Het voordeel hiervan is dat er veel minder bijwerkingen zijn en dat het succespercentage bijna 100% is. Een hele verbetering dus.
Ook komt elke patiënt met hepatitis C in aanmerking voor behandeling hiervan. Dit wordt vergoed vanuit de overheid.

Heeft u patiënten in uw praktijk die voor een behandeling in aanmerking komen, dan kunt u hen via Zorgdomein naar ons doorverwijzen. Wij zullen de patiënten oproepen en begeleiden binnen ons hepatitisbehandelteam.   
 

Op de foto: het hepatitusbehandelteam, vlnr: dr. Jan Uil, MDL-arts; Margreet Jansen, MDL-verpleegkundig consulent; Carina van der Laan, MDL-verpleegkundig consulent en dr. Jeroen van Bergeijk, MDL-arts. Op de foto ontbreekt dr. Karel van Erpecum, MDL-arts UMCU.

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content
${loading}

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid