Cookie voorkeuren instellen

Wij gebruiken voor deze website cookies. Een cookie is een klein bestand dat wij meesturen met pagina's van deze website. Uw browser slaat deze op uw apparaat op. Wij gebruiken deze cookies om www.geldersevallei.nl zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Lees meer over ons cookiebeleid.

Online cursussen WUR over relatie voeding en ziekte

09 November 2018

Wageningen University & Research heeft diverse gratis online cursussen (MOOCs) over de relatie tussen voeding en ziekte. Kennis uit Alliantieprojecten komt terug in diverse MOOCs. Afgelopen week ging de MOOC Nutrition and Disease: Nutrition, Heart disease and Diabetes van start. Eerder startte al de MOOC 'Nutrition and Cancer' waarvoor ook opnamen zijn gemaakt in Ziekenhuis Gelderse Vallei.

MOOCs | Gratis online cursussen van Wageningen University & Research

De open online cursussen zijn voor iedereen toegankelijk en gemaakt door professoren van Wageningen University & Research. Na inschrijving kunt u direct starten.
Een MOOC volgt u in uw eigen tempo, wanneer en waar  u wilt. Er zijn diverse MOOCs op het gebied van gezondheid en voeding. Deze cursussen zijn bijvoorbeeld voor artsen, diëtisten, epidemiologen, medewerkers gezondheidsbevordering, gezondheidsbeleidsmakers, voedingsvoorlichters, biologen en voedingsdeskundigen.
Alle MOOCs zijn gratis te volgen. Tegen betaling is het mogelijk de cursus met een certificering af te sluiten. 

Diverse Voedings MOOCs op een rij 

Nutrition and Disease: Nutrition and Cancer
Deelname is mogelijk tot en met 22 november 2018
Is het risico op kanker te verminderen door gezonde voeding en/of levensstijl? Speelt voeding een rol bij de behandeling van kanker? Hebben ex-kankerpatiënten baat bij bepaalde voeding in hun herstel en de kans op terugkeer?  Ontdek kanker en voeding vanuit het perspectief van een patholoog, epidemioloog, patiënt, diëtist, chirurg, wetenschapper en de farmacie en ontdek welk wetenschappelijk bewijs ten grondslag ligt aan voedingsrichtlijnen.

Nutrition and Disease: Nutrition, Heart disease and Diabetes
Deelname is mogelijk tot en met 20 december 2018
Na het afronden van deze MOOC bent u op de hoogte van de laatste inzichten over de rol van voeding en levensstijl bij het ontstaan, de behandeling en de prognose van hart- en vaatziekten en diabetes mellitus. U krijgt inzicht in de huidige stand van zaken in het onderzoek over voeding en cardiometabole aandoeningen. Verder behandelen we de belangrijkste diagnostische technieken en behandelingen voor cardiometabole ziekten.

Nutrition and Health: Macronutrients and Overnutrition
Deelname is mogelijk tot en met 10 januari 2019
Deze inleidende voedingscursus gaat in op het verband tussen voeding en gezondheid, waarbij de nadruk ligt op gezondheidsproblemen die samenhangen met te veel eten. Aan bod komen de scheikundige basisprincipes van de macronutriënten vet, koolhydraten en eiwit. Hoe macronutriënten worden opgenomen, opgeslagen en verbrand en wat voor invloed ze kunnen hebben op de gezondheid. 

Nutrition and Health: Micronutrients and Malnutrition
Deelname is mogelijk tot en met 10 januari 2019
In deze online cursus worden het gehalte aan micronutriënten in voedsel en de rol van de verschillende micronutriënten in het lichaam behandeld. Daarnaast komt aan bod wat voor effect gebrekkig voedsel kan hebben op de gezondheid van mensen. Daarbij gaat het in het bijzonder over wereldwijde honger en ondervoeding.

Nutrition and Health: Human Microbiome
Deelname is mogelijk tot en met 14 februari 2019
In deze gratis online cursus krijgt u inzicht in welke belangrijke rol het menselijke microbioom speelt bij het in stand houden van de normale darmfunctie, de vertering van bepaalde voedingsstoffen, de vroege ontwikkeling, het gedrag en aandoeningen zoals het prikkelbaredarmsyndroom (PDS), obesitas en diabetes.



Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content
${loading}