Cookie voorkeuren instellen

Wij gebruiken voor deze website cookies. Een cookie is een klein bestand dat wij meesturen met pagina's van deze website. Uw browser slaat deze op uw apparaat op. Wij gebruiken deze cookies om www.geldersevallei.nl zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Lees meer over ons cookiebeleid.

Reuk- en smaakverlies bij corona

17 April 2020

Verlies van reuk en smaak is een veel genoemd symptoom na besmetting met het coronavirus. Het komt voor bij coronapatiënten met lichte klachten, maar ook na een IC-opname door ziekteverschijnselen van corona. Verminderd reuk- en smaakvermogen kan leiden tot verminderde eetlust en voedingsinname. Goede begeleiding in de voedingszorg kan de voedingsinname stimuleren.

Voldoende, lekker en gezond kunnen blijven eten, ook voor patiënten met reuk- en smaakverlies, is juist in ‘coronatijd’ van belang. De factsheet  'Reuk- en smaakverlies door corona', ontwikkeld door Alliantie Voeding in de Zorg en het Reuk- en smaakcentrum®, geeft hiervoor concrete tips.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content
${loading}