Cookie voorkeuren instellen

Wij gebruiken voor deze website cookies. Een cookie is een klein bestand dat wij meesturen met pagina's van deze website. Uw browser slaat deze op uw apparaat op. Wij gebruiken deze cookies om www.geldersevallei.nl zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Lees meer over ons cookiebeleid.

De nieuwe OK's

07 April 2017

Het nieuwe operatiekamercomplex biedt rust en geborgenheid voor de patiënten, wat zorgt voor stressreductie en een sneller herstel. Er wordt een prettige, lichte sfeer gecreëerd en transparante materialen toegepast.

Voor het ontwerp tekende Wiegerinck architectuur stedenbouw uit Arnhem. Paul Numan, projectarchitect, vertelt hierover meer in het vaktijdschrift 'Bouwen aan de zorg'.

Een voorproefje van het artikel…

‘In nauwe samenwerking met de medische afdeling, technici, ontwerpers en adviseurs hebben we gekeken naar efficiënte looplijnen en logistieke stromen om tot een optimaal functionerende afdeling te komen’, vertelt projectarchitect Paul Numan. ‘We hebben vooral rekening gehouden met de wensen van de gebruikers. Dit heeft geresulteerd in het creëren van een prettige, lichte sfeer en de toepassing van transparante materialen.’ Een behandeling en verblijf in een ziekenhuis heeft volgens Numan enorme impact op de patiënt. ‘Het steriel ogende ziekenhuis van weleer heeft plaatsgemaakt voor ruimten met aandacht voor beleving. Het nieuwe operatiekamercomplex biedt rust en geborgenheid voor de patiënten, wat zorgt voor stressreductie en een sneller herstel.’ Daarbij heeft Wiegerinck extra aandacht besteed aan de kleur en aankleding van de voorbereidings- en verkoeverruimte, de route naar de operatiekamer en de pauzeerruimte voor het personeel.

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content
${loading}