Cookie voorkeuren instellen

Wij gebruiken voor deze website cookies. Een cookie is een klein bestand dat wij meesturen met pagina's van deze website. Uw browser slaat deze op uw apparaat op. Wij gebruiken deze cookies om www.geldersevallei.nl zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Lees meer over ons cookiebeleid.

Eat2Move: door met fase 2

04 May 2017

Zij werken samen en met bedrijven aan voeding voor bevordering van prestatie en herstel in (top)sport en zorg. Eat2Move start met fase 2 en bouwt verder aan innovatie op het gebied van sport, voeding en gezondheid.

Resultaten Eat2Move fase 1

In 2014 startte fase 1 van het Eat2Move programma. Dit waren de doelen:

  • opbouwen van een internationaal netwerk
  • samenwerking met het bedrijfsleven om innovatie en valorisatie te stimuleren
  • nieuwe kennis over voedingsadviezen voor Gelderse burgers, breedtesporters en topsporters
  • delen van inzichten en producten voor toepassing in zorg en preventie

In het Eat2Move-programma zijn vragen uit de praktijk opgehaald, nieuwe kennis is ontstaan en nieuwe voedingsmiddelen en digitale ondersteuningstools zijn getest in de praktijk. Via onderwijs en voorlichting delen ze kennis met bredere groepen, zoals studenten, sportcoaches en zorgprofessionals.

De activiteiten en projecten waarbij met 32 bedrijven aan innovaties is gewerkt:

  • 4 marathonprojecten
  • 11 sprintprojecten
  • 7 estafette-projecten

Fase 2

Om de activiteiten, plannen en resultaten van Eat2Move de komende jaren optimaal aan te sluiten op de huidige ontwikkelingen, zijn voor deze fase 3 speerpunten gedefinieerd:

  • internationale groei en positionering
  • nadruk op valorisatie
  • interactie met bedrijfsleven

Eat2Move beoogt in 2020 uitgegroeid te zijn tot internationaal topcentrum dat (top)sporters en mensen met een zorgbehoefte ondersteunt met de best mogelijke voedingsadviezen, innovatieve producten en diensten.

Achtergrond Eat2Move

Gelderse organisaties: Wageningen University, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Sportcentrum Papendal, NOC*NSF, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, NIZO food research en FrieslandCampina.

In Eat2Move werken sportbegeleiders, artsen en onderzoekers aan innovatieve concepten met betrekking tot het meten van voedingsstatus, aan voeding voor prestatie en herstel en tools om voedingsinname te monitoren. Dit maken zij relevant voor breedtesport, recreanten, ouderen en patiënten en in het onderwijs van HAN en WUR. Eat2Move is een initiatief van de Alliantie Voeding. De Provincie Gelderland neemt de helft van de financiering voor haar rekening. Eat2Move heeft een looptijd van zes jaar (2014-2020).

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content
${loading}