{}

Actuele stand van zaken covid- en reguliere zorg

18 December 2020

Door het toenemend aantal coronabesmettingen en de toestroom van patiënten in onze regio, (maar ook landelijk) en door de krapte in personeel, ligt de prioriteit de komende weken bij de covid-zorg.

Om de opschaling van covid-zorg bemenst te krijgen moeten we verder afschalen in reguliere zorg. Met de ROAZ ziekenhuizen is afgesproken om de komende weken alleen nog spoed- en urgente zorg (conform urgentieklassen FMS) te leveren. Voor de kliniek en de OK betekent dit dat tussen maandag 21-12-20 tot en met vrijdag 8-1-21 wordt ingezet op spoed- en urgente zorg. Voor de poliklinieken gaat een groot deel van de zorg door, mits dit niet tot opname leidt.

Overplaatsing patiënten

Binnen het ROAZ is afgesproken hoeveel patiënten ieder ziekenhuis voor haar rekening neemt. Landelijk is bepaald dat wanneer het aantal patiënten hoger is dan wat binnen het ROAZ is afgesproken, patiënten mogen worden overgeplaatst. Onze regio is aangemerkt als prioriteitsregio voor overplaatsing, gezien het grote aantal patiënten. Daarom zullen we ook moeten inzetten op uitplaatsen naar andere regio’s.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules