{}

Afdeling chirurgie uitgeroepen tot Beste coschap van het jaar 2022-2023

11 September 2023

De afdeling chirurgie van Ziekenhuis Gelderse Vallei is onlangs uitgeroepen tot “Beste coschap van het jaar 2022-2023” in de categorie coschappen master van het UMCU.

Veilig en toegankelijk opleidingsklimaat

Een geweldige opsteker om van alle coschappen in alle verschillende vakgebieden van alle affiliatieziekenhuizen in de regio Utrecht als beste uit de bus te komen! Coassistenten roemen vooral de sfeer op de afdeling chirurgie. Er heerst een veilig en toegankelijk opleidingsklimaat, waar de coassistenten zich gedurende hun coschap duidelijk onderdeel voelen van het chirurgisch team. Ze krijgen volop mogelijkheden om zelfstandig te werken en zichzelf zo verder te ontwikkelen. Daarbij worden de chirurgen beschreven als zeer opleidingsgericht en onderwijs-minded. De feedback van het UMCU: 'Binnen de afdeling chirurgie in Ziekenhuis Gelderse Vallei is er goede begeleiding met aandacht voor leerdoelen en persoonlijke ontwikkeling van de student. De wekelijkse bespreking van de coassistenten maakt dat coassistenten het gevoel hebben dat er goed zicht gehouden wordt op hun functioneren en voortgang en dat ze zinvolle en herkenbare feedback krijgen. Coassistenten worden betrokken bij het opstellen van beleid en er wordt naar hun ideeën geluisterd. Er is een weinig hiërarchisch gevoel en de sfeer in het hele ziekenhuis is fijn. Daarnaast krijgen coassistenten veel kansen geboden om te participeren op OK en zelfstandig patiënten te zien.'

Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door de goede faciliteiten die Ziekenhuis Gelderse Vallei te bieden heeft. Een prachtige co-kamer, een eigen telefoon voor elke coassistent en een enorm toegewijde secretaresse die voor elke coassistent weer een passend rooster weet te maken, rekening houdend met ieders persoonlijke omstandigheden.

Een teamprestatie

Co-assistentenopleider Miriam Hoven-Gondrie en plaatsvervangend opleider Tomek Nosewicz zijn uiteraard erg blij en trots op deze onderscheiding, maar benadrukken dat het vooral een teamprestatie is. De begeleiding op de werkvloer wordt door álle chirurgen en arts-assistenten in gelijke mate verricht, zodat de coassistenten met alle verschillende aspecten van het vak chirurgie te maken krijgen.

Onderdeel van LINK Paars

Chirurgie is onderdeel van LINK Paars, een 12 weken durende LINK waar ook de coschappen interne geneeskunde en anesthesiologie onder vallen. Ook de afdelingen spoedeisende hulp (SEH), urologie en plastische chirurgie dragen in grote mate bij aan het opleiden van de coassistenten in LINK Paars.

Door de positieve ervaring die de coassistenten opdoen tijdens LINK Paars, willen ze geregeld terugkomen als keuze-coassistent of arts-assistent. Zo zijn er al meerdere basisartsen in het chirurgisch team die hier ooit als coassistent begonnen zijn. We investeren met het coschap dus ook goed in onze toekomst. Deze prijs motiveert ons des te meer om het coschap continu te blijven verbeteren en het nog leuker en leerzamer te maken!

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules