{}

Afwachten of opereren bij galstenen of liesbreuk?

02 March 2023

Vanaf 1 maart wijzen de chirurgen van Ziekenhuis Gelderse Vallei hun patiënten met galstenen of een liesbreuk op de mogelijkheid een keuzehulp te gebruiken. De keuzehulp is een interactieve website en ondersteunt bij de keuze tussen afwachten versus opereren.

De patiënt vindt de keuzehulp in MijnZGV en eZorg. Het is de bedoeling dat patiënten de keuzehulp voorafgaand aan het consult invullen. Vervolgens bespreken zij de resultaten met de arts tijdens het consult.

Mogelijkheden voor de huisartsenpraktijk

Het project komt voort uit de wens van de chirurgen om patiënten meer te ondersteunen bij het samen beslissen over de best passende behandeling. Het project is binnen Ziekenhuis Gelderse Vallei opgezet, maar komt pas goed uit de verf als hierin wordt samengewerkt met de huisartsen. De keuze tussen afwachten of opereren bij galstenen en liesbreuk vindt ook in de spreekkamer van de huisarts plaats. We zien dan ook mogelijkheden voor het gebruik van de keuzehulp in de huisartsenpraktijk.

Wilt u gebruikmaken van de keuzehulpen?

Attendeer dan uw patiënt op de keuzehulp galsteenlijden of de keuzehulp liesbreuk. Hier kan de patiënt zijn/haar zorgverzekering selecteren en daarna aan de slag. U kunt dit ook doen als u zelf de keuzehulp wilt bekijken.
Uit de keuzehulp volgt een samenvatting die uitnodigt tot verder gesprek. Het is dan ook een hulpmiddel dat kan helpen bij het samen beslissen met de patiënt. En het kan bijdragen aan eenheid van taal tussen de huisartsen en artsen in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Het project wordt rond de zomer geëvalueerd vanuit artsen- en patiëntenperspectief. Wij houden u op de hoogte van het vervolg.

Vragen of meer informatie

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Anne Mooij via amooij@zgv.nl.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules