Antistollingscentrum Gelderse Vallei landelijk praktijkvoorbeeld
Effectieve organisatie van antistollingszorg is van groot belang. Met de komst van de DOAC’s is de gehele keten actief betrokken bij deze zorg. In de regio Gelderse Vallei is hiervoor het Antistollingscentrum Gelderse Vallei (AGV) opgericht, dat landelijk inspireert.
Het aantal VKA-patiënten neemt nu jaarlijks met 15% af en daarmee de rol van de traditionele trombosedienst. De regie komt daarmee ook steeds meer bij de voorschrijver te liggen. In de regio Gelderse Vallei is hierop al geanticipeerd en het Antistollingscentrum Gelderse Vallei (AGV) opgericht. Een belangrijk product is het digitale regioprotocol waar u snel relevante informatie vindt. De inlogcodes kunt u opvragen bij de kwartiermaker (info<apestaartje>suc7.net).
Landelijk voorbeeld
Recent is de werkwijze van het AGV als praktijkvoorbeeld voor Nederland opgenomen op de website van Tijd voor Verbinding. Remy Bemelmans, Ron van ’t Land en Gijs Tenthof zijn hiervoor geïnterviewd. We zijn trots op het feit dat we als AGV landelijk tot inspiratie kunnen dienen. Het stimuleert ons om gezamenlijk deze transmurale zorg verder en verder te verbeteren en daarmee het aantal vermijdbare ziekenhuisopnamen te minimaliseren.