{}

Borstvoeding en medicatie moeder

09 August 2022

Regelmatig krijgt Miranda Bunt, lactatiekundige van Ziekenhuis Gelderse Vallei, vragen van zorgverleners uit het ziekenhuis over het geven van borstvoeding in combinatie met medicijngebruik. www.e-lactancia.org geeft hierover heel bruikbare informatie.

Bijsluiters van medicatie geven doorgaans geen duidelijke informatie. Lareb en het farmacotherapeutisch kompas zijn vaak voorzichtig of ‘weten het niet zeker’. Thomas Hale is heel borstvoeding-vriendelijk maar een online account is prijzig.

Met collega's van de afdeling kindergeneeskunde keek de lactatiekundige naar www.e-lactancia.org. Vragen over het geven van borstvoeding in combinatie met het gebruik van medicatie komen vast ook in de eerstelijn voor. Daarom deelt Miranda Bunt graag haar bevindingen: ‘De site www.e-lactancia.org is gebruikersvriendelijk, gratis en borstvoeding-vriendelijk. Je kunt zoeken op een specifiek medicijn maar ook op een groep medicijnen. In één oogopslag zie je welk medicijn binnen een groep niet compatibel is en welke alternatieven dat wel zijn.’

Daarnaast staat op www.lalecheleague.nl naast veel informatie over borstvoeding geven en kolven ook dat men contact kan opnemen met een vrijwilliger. En op www.nvlborstvoeding.nl kan men op postcode zoeken naar een vrijgevestigde lactatiekundige met bijbehorende contactgegevens.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules