{}

Acties voor CAO in Ziekenhuis Gelderse Vallei

03 March 2023

Tijdens de cao-onderhandelingen hebben de werkgeversorganisatie (NVZ) en de vakbonden geen akkoord bereikt. De vakbonden hebben voor donderdag 16 maart een landelijke actiedag aangekondigd in de ziekenhuizen. Medewerkers van een aantal afdelingen van Ziekenhuis Gelderse Vallei doen hieraan mee. Zij voeren door middel van een zondagsdienst actie voor een betere cao.

Op de meeste afdelingen gaat de zorg en de geplande afspraken gewoon door. Een uitzondering hierop is de polikliniek plastische chirurgie en de functieafdeling Maag Darm Lever. Daarnaast gaat een aantal electieve operaties niet door. 

Via diverse communicatiekanalen informeren we ook onze patiënten. Als we afspraken moeten verplaatsen, dan nemen we persoonlijk contact op met de patiënt. Deze hoeft hiervoor niet naar het ziekenhuis te bellen.

Veilige patiëntenzorg

We vinden het vervelend dat men mogelijk overlast kan ervaren van de acties. Tegelijkertijd respecteren we dat medewerkers actie willen voeren. Het waarborgen van goede en veilige patiëntenzorg heeft onze hoogste prioriteit. We hebben hierover ook goed contact met de leden van het actiecomité.

Tenslotte
In de meeste Nederlandse ziekenhuizen zijn er acties, ook in de ziekenhuizen rondom ons. Vanuit Ziekenhuis Gelderse Vallei gaat de acute spoedeisende zorg, oncologische en verloskundige zorg en de zorg voor opgenomen patiënten altijd door, ook de andere zorg proberen we zoveel mogelijk door te laten gaan.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules