{}

Clinic 2021: Stilstaan bij acute zorg

19 October 2021

Ieder jaar organiseert Ziekenhuis Gelderse Vallei de Clinic, in nauwe afstemming met Huisartsen Gelderse Vallei. Voor artsen in de regio hét moment om het collegiale netwerk te verstevigen.

Tijdens de Clinic geven duo’s van verwijzers en specialisten in meerdere rondes workshops met vaardigheidstrainingen of presentaties. De Clinic vindt plaats op de 3e woensdag van november, dit jaar dus op 17 november, van 16.00 uur tot 21.30 uur.

Stilstaan bij acute zorg

Onder de titel ‘Stilstaan bij acute zorg’ staat dit jaar het thema acute zorg centraal. De acute zorg stond het afgelopen jaar in Nederland en wereldwijd continu in de schijnwerpers door het enorme aanbod aan plotseling verslechterende covid-19-patiënten. Tijdens de Clinic gaan we dieper in op wat er achter de term acute zorg schuilt.

David Ikkersheim bespreekt in de plenaire sessie van de Clinic de huidige inrichting van de acute zorg, de vraagstukken en mogelijke oplossingsrichtingen voor de toekomst. David Ikkersheim is partner bij KPMG. Hij heeft een geneeskundige achtergrond, doet regelmatig onderzoek naar de ontwikkelingen in het zorgstelsel en brengt geregeld met prikkelende publicaties het debat op gang.

Na de plenaire sessie gaan de workshopgevers vanuit verschillende invalshoeken en deskundigheden in op professionele acute zorg aan individuele patiënten.

Ook reiken we dit jaar weer de 1e-2e-lijnsprijs uit aan een persoon, duo of groep die een belangrijke bijdrage levert of heeft geleverd aan de samenwerking in de regio tussen de eerste en tweede lijn en dit jaar in het bijzonder aan acute zorg.

Voor wie

Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, medisch specialisten en artsen verstandelijk gehandicapten in de regio Gelderse Vallei. Zij krijgen de uitnodiging (pdf, 655 KB) persoonlijk toegestuurd.

Direct aanmelden


In verband met de weer toenemende druk op de zorg door zowel covidinfecties als griep kan het zijn dat de omstandigheden in november dusdanig zijn dat de Clinic in andere vorm moet worden aangeboden of moet worden uitgesteld. Wij hopen uiteraard dat dit niet nodig zal zijn en houden u op de hoogte.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules