{}

Contracten zorgverzekeraars

20 January 2023

Op dit moment is er overeenstemming tussen Ziekenhuis Gelderse Vallei en de volgende zorgverzekeraars: Menzis, Zilveren Kruis, CZ, DSW, ENO, Zorg & Zekerheid, Caresq, ONVZ en ASR.

Met VGZ is Ziekenhuis Gelderse Vallei nog in gesprek. Tot nu toe heeft dit nog niet tot de gewenste overeenstemming geleid.

Stevige discussies met VGZ

Met zorgverzekeraar VGZ lopen de onderhandelingen nog niet voorspoedig. Het is daarom op dit moment nog altijd onzeker of VGZ in 2023 gecontracteerd wordt bij Ziekenhuis Gelderse Vallei. Patiënten die verzekerd zijn bij VGZ, zijn ook in 2023 welkom in ons ziekenhuis, maar krijgen vanuit VGZ mogelijk geen volledige vergoeding voor alle zorg die zij gebruiken.

VGZ laat in dat kader weten:
'Op dit moment zijn wij nog in gesprek met Ziekenhuis Gelderse Vallei over de zorg voor de verzekerden van VGZ. Bent u verzekerd bij een van de merken van Coöperatie VGZ, dan kunt u ook dit jaar gewoon bij ZGV terecht en worden uw behandelingen vergoed. Heeft u een naturapolis, dan kan het wel zo zijn dat u later in het jaar naar een andere zorgverlener moet. In dat geval zoekt uw zorgverzekeraar samen met hen een passende zorgverlener in de buurt. Dit geldt niet voor lopende behandelingen. En ook voor spoedgevallen en bevallingen kunt u altijd terecht. Heeft u een combinatiepolis (voorheen restitutieverzekering) dan worden uw behandelingen bij dit ziekenhuis altijd vergoed.'

Stand van zaken per zorgverzekeraar

Het is voor patiënten belangrijk om te weten of hun zorgverzekeraar een contract heeft met ons ziekenhuis. Want dan weten zij of zij in 2023 ook bij ons verzekerd zijn van zorg die (volledig) vergoed wordt. Op ons nieuwsblog hierover staat steeds de actuele stand van zaken per zorgverzekeraar. Het nieuwsblog actualiseren wij regelmatig op geleide van de voortgang van de onderhandelingen.
Voor de budgetpolissen van Zilveren Kruis is evenals in 2022 geen contract gesloten. Deze polissen bieden mogelijk geen volledige dekking.

Verwijzingen

Als u patiënten verwijst die verzekerd zijn bij een van de verzekeraars waar (nog) geen contract mee is afgesloten, is het raadzaam de patiënt hierop te wijzen. Want deze loopt het risico dat niet alle zorg wordt vergoed.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules