{}

Coronagerelateerd nieuws

12 August 2021

Op dit moment geven de huidige lage aantallen coronapatiënten weinig druk op de reguliere zorg. Zij zijn onderdeel van al onze opnames in het ziekenhuis. Alle andere zorg gaat dus gewoon door, weliswaar volgens een zomerrooster, maar dat is niet anders dan hoe we dit in andere jaren doen.

We werken jaarlijks met een zomerrooster omdat we het heel belangrijk vinden dat onze zorgmedewerkers voldoende uitrusten om de kwaliteit van zorg hoog te kunnen blijven houden. Dit jaar is dat extra belangrijk omdat er een drukke periode achter ons ligt en er ook nog zorg moet worden ingehaald.

Bij het plannen van de zorg hebben we extra focus op de urgentieklassen waarop patiënten zijn ingedeeld. Hierbij wordt wekelijks gekeken welke patiënten aan de beurt zijn zodat deze patiënten tijdig kunnen worden geholpen. Op dit moment is de insteek nog niet dat wij als ziekenhuis meer OK’s gaan inzetten dan gepland aangezien wij signaleren dat wij patiënten binnen deze urgentieklassen voldoende plek kunnen bieden.

De coronapatiënten liggen in het ziekenhuis uiteraard nog steeds strikt geïsoleerd en komen niet in contact met de andere patiënten.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules