{}

Coronagerelateerd nieuws

01 October 2021

In onze kliniek liggen momenteel 5 patiënten met Covid. Op de IC zijn er 4 Covid-patiënten, daarnaast worden op de SEH elke dag nog redelijk wat Covid-verdachte patiënten gezien. Soms moeten we dus conform de regionale en landelijke afspraken patiënten spreiden om ook goed aan de reguliere zorgvraag te kunnen voldoen. Ook merken we nog steeds stevige drukte in de geboortezorg.

Deze druk in de geboortezorg komt deels door een geboortegolf en deels doordat vanuit andere regio’s zwangeren naar ons ziekenhuis komen, door sluitingen in bijvoorbeeld Utrecht en Zutphen.

Coronamaatregelen per 25 september

De overheid heeft besloten om met ingang van 25 september de landelijke coronamaatregelen te versoepelen. Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft zorgvuldig gekeken in hoeverre het ziekenhuis meegaat in deze versoepeling. Menswaardige zorg, veiligheid en zorg voor de patiënten en medewerkers zijn hierbij het belangrijkste uitgangspunt. Hierbij is rekening gehouden met het feit dat het ziekenhuis de zorg heeft voor kwetsbare patiënten. Ook is er rekening gehouden met de vaccinatiegraad in de regio en het aantal ziekenhuisopnames in de regio. Op basis van het aantal ziekenhuisopnames heeft de regio nog de status ernstig tot zeer ernstig. Daarom blijft een aantal maatregelen van kracht, maar een aantal andere maatregelen is versoepeld.

Hier vindt u het complete overzicht van de huidige maatregelen voor patiënten en bezoekers van ons ziekenhuis. 


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules