{}

Coronagerelateerd nieuws

03 December 2021

De druk is hoog, zowel op de SEH, op sommige poli’s, in de kliniek als op de Covid-afdeling en IC. Op diverse plekken moeten we klinische bedden sluiten en OK-benutting reduceren. Gelukkig kan over het algemeen alle spoed- en echt urgente zorg in ons ziekenhuis nog doorgaan.

Nederland zit wat de coronapandemie betreft in fase 2d. Dit betekent dat ziekenhuizen reguliere zorg moeten gaan afschalen. Hierbij is er ruimte om binnen de eigen regio goede afspraken te maken en te kijken wat er nodig is. De covidafdeling heeft inmiddels 24 klinische bedden en de IC 9. Dit is volgens afspraken met het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) met nog een marge voor de piekbelasting die we regelmatig nodig hebben.
Dit betekent voor ons ziekenhuis dat we niet alle reguliere zorg stopzetten. We zetten alleen die zorg stop die nodig is om de benodigde opschaling van de covid-zorg te kunnen realiseren. Dit gebeurt in overleg met en binnen het ROAZ. We vinden het belangrijk om ook andere patiënten zorg te kunnen blijven leveren. Hierbij houden we ook rekening met de belasting van de VVT en met name de thuiszorg.

Tot onze grote spijt moeten er wel operaties worden afgezegd, patiënten die dit betreft worden persoonlijk door het ziekenhuis gebeld. Waar mogelijk laten we zoveel mogelijk zorg doorgaan. Uiteraard alle medisch urgente en spoedzorg, maar ook poliklinische afspraken en kleine ingrepen.

ZGV-maatregelen waarmee uw patiënten te maken krijgen

Wellicht krijgt u als verwijzer vragen over de maatregelen in ons ziekenhuis. De bezoekregeling is al geruime tijd teruggebracht tot 1 bezoeker per patiënt per keer. Ook vragen we patiënten om bij voorkeur zonder begeleider naar het ziekenhuis te komen en niet te komen als ze coronagerelateerde klachten hebben. Bij bezoek aan het ziekenhuis wordt men verzocht een medisch mondneusmasker te dragen en zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand te houden. In de praktijk blijkt helaas regelmatig dat mensen zich nog niet houden aan onze regels. Heel vaak is dit onwetendheid. Meer informatie over de huidige maatregelen 

Samenwerking met andere zorgaanbieders

We werken nauw en dankbaar samen met de huisartsen en verpleeg- en verzorghuizen in onze regio. Ook zij hebben het drukker en leveren veel zorg en begeleiding voor patiënten. Met elkaar proberen we er alles aan te doen om de zorg in onze regio bereikbaar en beschikbaar te houden voor iedereen die dat nodig heeft.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules