{}

De derde golf in ZGV

15 April 2021

Op dit moment verschijnen er in de media veel berichten over het aantal coronabesmettingen en de drukte op de IC's en verpleegafdelingen. Mede in relatie tot eventuele versoepelingen van de coronamaatregelen en het vaccinatiebeleid. Maar hoe gaat het nu in Ziekenhuis Gelderse Vallei?

Ook Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft te maken met een derde golf COVID-19, die gekenmerkt wordt door een lange periode met continue druk. Waarbij -in tegenstelling tot de tweede golf- vooral de druk op de IC erg hoog is. In de kliniek liggen al langere tijd gemiddeld rond de 15 patiënten, waarbij de instroom soms ineens piekt. Op de IC liggen nu gemiddeld 8 tot 10 patiënten.

De druk op de IC is in de hele regio en ook landelijk continu hoog. Met de landelijke voorspellingen in de hand wordt binnen het ROAZ continu gemonitord welke capaciteit nodig is. Ziekenhuis Gelderse Vallei neemt hierin haar verantwoordelijkheid zoals mag worden verwacht en haalbaar is. Dit betekent dat we nu 10 COVID-bedden op de IC en 18 klinische COVID-bedden hebben. Ondanks de COVID-drukte houden we 6 OK’s in de lucht. Verdere reductie van het aantal OK’s willen we voorkomen omdat anders de urgente reguliere zorg gaat knellen.
De meivakantie is dit jaar verspreid over 3 weken. Het streven is om ook in deze periode met 6 OK’s te blijven draaien.

Met de huidige besmettingscijfers wordt in Nederland nog een piek van enkele weken verwacht.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules