{}

Een grote stap voor Dicoon, een kleine voor de verwijzer

22 March 2024

Sinds begin 2023 organiseert Dicoon laboratoriumdiagnostiek en -advies voor de regio Arnhem, Ede en Nijmegen. Het afgelopen jaar vanuit de ziekenhuizen waaruit Dicoon is ontstaan, maar binnenkort (gedeeltelijk) vanuit het nieuwe laboratorium in Elst. Dan verhuizen de collega’s van de medische microbiologie en immunologie naar de nieuwe locatie.

Over Dicoon

Dicoon is ontstaan vanuit drie ziekenhuizen uit de regio: CWZ uit Nijmegen, Rijnstate uit Arnhem en Ziekenhuis Gelderse Vallei. De integrale en interdisciplinaire samenwerking maakt het verschil voor de patiënten en zorgpartners. En dat straks vanuit het nieuwe laboratorium in Elst, waar de ziekenhuislaboratoria gefaseerd naartoe verhuizen.

Wat er verandert. En wat niet.

Het bieden van goede diagnostiek, het opsporen of uitsluiten van ziektes, het bieden van ondersteuning aan artsen. Dat blijft. De korte lijnen met de laboratoriumspecialisten, het aanbod van alle gangbare onderzoeken en de snelle doorlooptijden – mét betrouwbare uitslagen – veranderen net zomin.

Wat er wel verandert, is de locatie van waaruit dat gebeurt. Maar daarvan zult u, als verwijzer, niet veel merken. Het gaat om kleine veranderingen, zoals de vormgeving van de aanvraagformulieren en afnamematerialen. Binnenkort ontvangt u hierover uitgebreidere informatie.

Contact

Heeft u een vraag of wilt u meer weten? Voor nu kunt u bellen met uw bestaande contactpersoon binnen de drie ziekenhuizen. Of neem alvast een kijkje op www.dicoon.nl en meld u aan voor de nieuwsbrief.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules