{}

Eén jaar corona, een jaar van intensieve samenwerking

26 March 2021

Eén jaar geleden, om precies te zijn op 13 maart, namen we de eerste covidpatiënt op in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Wat is er sindsdien veel gebeurd. De samenwerking met de huisartsen en VVT was en is in deze pandemie van levensbelang om samen de zorg in stand te kunnen houden.

De eerste, tweede en nu dan wellicht een derde golf. Saamhorigheid. Aanpakken. Van angstige covidpatiënten tot aan patiënten voor wie de zorg moest worden uitgesteld. Er was één constante: ziekenhuis, huisartsen en VVT trokken hierin samen op. Om de zorg aan covidpatiënten te organiseren maar ook om de zorg aan andere patiënten te kunnen blijven geven.

Er zijn veel voorbeelden te noemen van deze samenwerking: de luchtwegstraat, de gezamenlijke triage, acp-gesprekken, de leiding van HAGV was dagelijks in het ziekenhuis voor overleg, afstemming in het ROAZ, de verbouwing van de HAP, SEH en polikliniek sportgeneeskunde, de samenwerking met verpleeghuizen, corona-hospices, corona care centra, de gezamenlijke aandacht voor preventie/gezonde leefstijl, de digitale clinic, de mogelijkheid om patiënten vervroegd met zuurstof te ontslaan en de nieuwe vorm voor de hartrevalidatie.

De samenwerking is onmisbaar, het is de sleutel voor goed georganiseerde zorg. We waarderen deze samenwerking dan ook enorm en zijn erg blij met de inspanningen van onze zorgpartners in de regio. En hopen deze samenwerking lang voor te zetten met als gezamenlijk doel: goede zorg voor de patiënten in de Gelderse Vallei.

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules