{}

Eén loket voor de gezondheid van Barnevelders

17 December 2020

OWZ de Burgt, Zorgorganisatie Norschoten en Ziekenhuis Gelderse Vallei weten het zeker: er is grote behoefte aan één toegangspunt voor de gezondheid van inwoners in Barneveld. Met gepaste trots presenteerde de organisatie eind november de nieuwe naam, het logo en de website. Het netwerk is er! Vermoedelijk eind volgend jaar opent Gezondheidshuis Barneveld haar deuren.

Barneveld wordt steeds groter. De gemeente groeit naar zo’n 70.000 inwoners in 2035. Het voorzieningenniveau moet daarop aansluiten. Met naadloos samenwerken willen de initiatiefnemers van Gezondheidshuis Barneveld een betere gezondheid, welbevinden en veiligheid bereiken voor alle inwoners van Barneveld. Het wordt een unieke plek en een uniek netwerk. In het huis ontmoeten zorgprofessionals en inwoners elkaar. Barnevelders krijgen daarmee dicht bij huis de juiste zorg op de juiste plek door de juiste professional. Een stevige basis voor een gezondheidsnetwerk is gelegd.

Resultaten

In het Gezondheidshuis Barneveld komt veel aandacht voor leefstijl. Zowel behandeling, revalidatie en herstel als eerste- en tweedelijnszorg zijn straks onderdeel van het huis. Net als dagactivering, dagbesteding, welzijn en diagnostiek. Het is een greep uit het toekomstige brede aanbod. Professionals werken er intensief samen en dragen daarmee bij aan een goede omgeving voor de gezondheid voor inwoners. Het initiatief moet er daarnaast voor zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. In ieder geval waar dat kan. Opnames in het ziekenhuis willen ze zoveel mogelijk voorkomen en daarnaast de opnameduur verlagen.

Over de schotten heen

Behandelingen gaan naadloos op elkaar aansluiten. Administratieve rompslomp willen de deelnemers voorkomen. De zorg- of ondersteuningsvraag van inwoners staat centraal. Dat streven de drie initiatiefnemers na voor het Gezondheidshuis Barneveld. Zorgverzekeraars zijn positief. Ook de gemeente Barneveld en Klimmendaal revalidatiespecialisten zijn aangehaakt.

Meer deelnemers

De initiatiefnemers willen nog meer organisaties interesseren voor het Gezondheidshuis Barneveld. Ook sluiten zij aan bij bestaande initiatieven in de regio Gelderse Vallei & regio Eemland. Drie thema’s staan in de komende periode centraal: preventie, één ingang en tijdelijke zorg(verblijf). Deelnemende organisaties gaan op zoek naar een fysieke plek en breiden eerst de website uit tot een regionaal platform. Belangstellende (zorg)organisaties kunnen zich melden bij info@gezondheidshuisbarneveld.nl Meer informatie staat op www.gezondheidshuisbarneveld.nl


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules